İngiliz The Daily Star Gazetesi’nin haberine göre Zimbabwe Devlet Başkanı Robert Mugabe tatilde iken kalp krizi geçirdi. 92 yaşındaki Afrika Birliği Başkanı ve kıtanın en yaşlı liderinin rahatsızlandığını Zimbabwe gazetesi The Herald da doğruladı.

Foto: Reuters


The Daily Star’a göre Robert Mugabe kalp krizi geçirdiğinde ailesi ve arkadaşları ile tatilde idi. Gazeteye göre Mugabe’nin rahatsızlanmasının ardından üst düzey yöneticiler acil olarak toplandı.

Yerel The Herald gazetesi de, Mugabe’nin yerine Devlet Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangwagwa’nın vekalet ettiğini duyurdu.

Zimbabwe Devlet Başkanlığı’ndan 2 gün önce yapılan açıklamada, Mugabe’nin geleneksel hale gelen yıllık tatilinde rahatsızlandığı doğrulanırken, kalp krizinden bahsedilmemişti. Öte yandan bazı kaynaklar Mugabe’nin ölmüş olabileceğinden bahsediyor. Yaşlı Mugabe hakkında daha önce de sağlığıyla ilgili bir çok iddia ortaya atılmıştı.

Zimbabwe’yi bağımsızlığını kazandığı 1980’den beri yöneten Mugabe, en son Güney Afrika’daki Çin-Afrika Zirvesi'nde boy göstermişti.

CİHAN