Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Yıldız Seferinoğlu ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Fevzi Şanverdieşlik etti.

Foto: Reuters Foto: Reuters


KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay bakanlar ve milletvekilleri, Başbakan Yıldırımı karşılayanlar arasındaydı.

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti, çelenk bıraktı.

Foto: DHA Foto: DHA


Burada anı defterine mesaj yazan Yıldırım, " Dirayetli liderliğinizle Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri olan KKTC'ye TC Başbakanı olarak gerçekleştirdiğim bu ilk ziyarette manevi huzurunuzda bulunmaktan şeref duyuyorum" dedi.

İlk olarak KKTC'nin kurtuluş mücadelesinin önemli isimlerinden olan Dr. Fazıl Küçük'ün kabrini ziyaret eden Başbakan, öncesinde de Kıbrıs Boğaz şehitliğini ziyaret etmişti. Ardından heyetler arası ve ikili görüşmelere geçecek olan Başbakan, mevkidaşı ile Kıbrıs müzakereleri ve mali protokol gibi önemli konuları görüşecek.

DHA