Reuters'ın İtalyan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Tunuslu şüpheli Anis Amri, İtalya'nın Milano kentinde silahlı çatışmada yaşamını yitirdi.

İtalya İçişleri Bakanı'nın kısa bir süre içinde  konuyla ilgili basın toplantısı yapması bekleniyor.

Noel pazarına giren TIR'ı sürdüğünden şüphelenilen Tunuslu zanlı Anis Amri, Avrupa genelinde aranıyordu. Alman yetkililer, Amri'nin parmak izlerinin saldırıda kullanılan TIR'da bulunduğunu doğrulamış ve zanlı hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

[old_news_related_template title="Berlin'i kana bulayan saldırı sonrası Merkel zor durumda" desc="Berlin'de bir Noel pazarında 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra Başbakan Angela Merkel, bunun bir terör saldırısı olduğunu ifade etti ve 'olayı gerçekleştirenin sığınma talep eden biri çıkması halinde hayal kırıklığı yaratacağını' ifade etti. Geçen yıl mültecilere uyguladığı açık kapı politikası nedeniyle muhalefet tarafından sert şekilde eleştirilen Merkel'in bu olaydan sonra iyice 'köşeye sıkışacağı' yorumları yapılıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/merk347djajd.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/berlini-kana-bulayan-saldiri-sonrasi-merkel-zor-durumda-1576573/"]