Gazetecilere konuşan Merkel, "Tam olarak bilemediğimiz birçok şey var ama şu an elimizde olanlar kadarıyla bir terör saldırısı olduğunu varsaymalıyız" dedi.

"BİZİM İÇİN ZOR OLACAĞININ FARKINDAYIM"


Bütün detayların netleştirileceğini ve olayı gerçekleştirenin hukukun bütün gücüyle yargılanacağını söyleyen Merkel, "Bizim için bu olayı gerçekleştiren kişinin korunma ve sığınma talep eden birisi olduğunun doğrulanmasının özellikle zor olacağının farkındayım" dedi.

[old_news_related_template title="Alman polisi: Saldırgan silahlı ve dışarda" desc="Alman polisi gözaltına alınan Pakistanlının TIR'ı kullanan kişi olmadığını açıkladı. Gerçek suçlu silahlı ve serbest...  " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/sur-sondakika-5-22.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-alman-polisi-saldirgan-silahli-ve-disarda-1576716/"]

Başkent Berlin'in batısında dün gece bir Noel pazarına kasıtlı olarak dalan TIR'ı geçen sene ülkeye gelen Pakistanlı 23 yaşındaki bir mültecinin kullandığı açıklanmıştı. Ancak Alman polisinden ilerleyen saatlerde yapılan duyuruda, TIR'ı kullananın Pakistanlı genç olmadığı; asıl saldırganın hala silahlı ve serbest olduğu açıklaması yapıldı.

MÜLTECİ POLİTİKASI NEDENİYLE UZUN SÜREDİR ELEŞTİRİLİYOR


Merkel mültecilere uyguladığı açık kapı politikası nedeniyle çok ciddi şekilde eleştiriliyor. Geçen sene Avrupa'da yaşanan büyük göç krizi sırasında, Almanya'ya çoğunluğu Suriyeli olan 1 milyona yakın mültecinin girişine izin vermesinin, Merkel'in 2017'de yapılacak genel seçimleri kaybetmesine neden olabileceğine dikkat çekiliyor.

[old_news_related_template title="Almanya'da TIR Noel pazarına daldı" desc="Almanya’nın başkenti Berlin’in, ünlü Kurfürstendamm Caddesi'ndeki Noel pazarına dün akşam saatlerinde hızla giren bir TIR, çok büyük bir gürültünün ardından çok sayıda kişiyi ezdi. Alman polisinden bu sabah gelen açıklamada, TIR'ın kasıtlı olarak halkın arasına girdiğinin tahmin edildiği belirtildi. Die Welt gazetesi ise şahsın kimliğine ilişkin bir haber yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/7843jdskldksads.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-almanyada-kamyon-noel-pazarina-daldi-1575474/"]