CNN International'ın seyahat sayfasında iş amaçlı seyahat edenler için hazırlanan haritada Türkiye'nin yer almamasını SÖZCÜ'nün gündeme taşımasının ardından, yapılan yanlışlık kısa sürede düzeltildi. Ancak bu kez aynı sayfada yer alan bir videoda da, Türkiye haritada yer almadı!

Türkiye'nin dünya haritasından neden silindiği henüz anlaşılmamış olsa da, arka arkaya 2 haritada Türkiye'nin yer almıyor olması akıllarda soru işareti yarattı. Çünkü haritada Türkiye'nin yer almaması için, kasıtlı olarak silinmesi gerekiyor...


TÜRKİYE, HARİTADAN TAMAMEN SİLİNDİ!


SÖZCÜ'nün sabah saatlerinde gündeme taşıdığı haberde, bazı tatil noktaları ve haritada işaretli şehirler hakkında kısa bilgilerin yer aldığı haritada, en düşük maliyetli havayollarının bilgisine yer veriliyordu. Ve bu haritada ne yazık ki Türkiye yer almıyordu.

Tüm kıtaların yer aldığı küçük ölçekli haritada, Asya ve Avrupa arasında Türkiye'nin tamamının yer almadığı dikkat çekmişti. Skandal haritada, Türkiye'nin olmadığı bölge Akdeniz, Karadeniz ve Ege'nin birleştiği kıtalar arası bir deniz izlenimi veriyordu. Haber üzerine ilgili sayfadaki harita kısa sürede düzeltildi.

Ancak aynı sayfada bu kez, Türkiye'nin yer almadığı bir video dikkatleri çekti. Haritalarda Türkiye'nin neden yer almadığı henüz bilinmiyor.