Patlamaya ilişkin dünya medyasında yer alan haberler şöyle:

CNN (ABD)
CNN'nin haberinde Türkiye'nin başkentinde düzenlenen saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın saldırıyla ilgili açıklamalarına yer verilen haberde saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediği belirtildi. Haberde Washington Enstitüsü Yakın Doğu Politikası uzmanı Soner Çağaptay'ın terör örgütü IŞİD veya Türkiye'nin ayrılıkçı terörist grup kabul ettiği PKK'nın saldırının şüphelileri arasında olabileceği görüşüne yer verildi.

NEW YORK TIMES (ABD)

New York Times gazetesi, Ankara saldırısına uluslararası baskısında geniş yer verdi. Gazete olayı birinci sayfasından şu ifadelerle duyurdu: "Türk başkentinde çarşamba günü bomba yüklü araç patlatıldı, en az 18 kişi öldü; bazı haberler kayıp sayısını daha yüksek veriyor. Yetkililer, hedefte askeri konvoyun olduğunu söyledi. Türkiye'de yaşanan son saldırılar, IŞİD ve Kürt militanlarla bağlantılıydı, ancak bu saldırıyı henüz herhangi bir grup üstlenmedi."



Foreign Policy (ABD)
Dış politika dergisi Foreign Policy'nin internet sitesinde ise saldırı, "Ankara Bombalaması: Ölümlü Saldırıdan Manzaralar" başlıklı haberle duyuruldu. Haberde patlamanın görüntülerine ve saldırıyla ilgili Twitter mesajlarına yer verildi.


DIE WELT (ALMANYA)
"Türkiye’nin başkenti Ankara’da şiddetli patlama oldu. DHA’nın bildirdiğine göre olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.
Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor."


FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG (ALMANYA)
"Patlamanın askeri araca yönelik gerçekleştiği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen başka bir bombalı saldırıda yüzden fazla kişi hayatını kaybetmişti.”


SPIEGEL ONLINDE (ALMANYA)
“Türkiye’nin başkenti Ankara’da şiddetli bir patlama oldu. Haberlere göre patlama askeri lojmanlar yakınında meydana geldi. Ankara’da geçen yıl da patlama meydana gelmiş, 100'ün üzerinde kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan IŞİD sorumlu tutulmuştu.”

BILD (ALMANYA)
“Türkiye’nin başkenti Ankara’da muhtemelen bomba yüklü araç patlatıldı. DHA bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiğini haber veriyor. Patlamanın nedeni hakkında henüz net bir bilgi yok.”


BBC (İNGİLTERE)
"Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen büyük patlamada en az 28 kişi öldü, 61 kişi yaralandı. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, patlama, askeri araçların geçişi sırasında meydana geldi. Patlama, Türkiye'nin askeri merkezi ile parlamento binasına yakın yerde gerçekleşti."


FINANCIAL TIMES (İNGİLTERE)
"Ankara'da askeriyeyi hedefleyen bombalı saldırıda en az 28 kişi hayatını kaybetti. Çarşamba günü meydana gelen patlama, geçtiğimiz ay İstanbul Sultanahmet’te 11 Alman turistin hayatını kaybettiği, ekim ayında Ankara'da 102 kişinin hayatını kaybettiği ve geçen yıl temmuz ayında Suruç'ta 33 kişinin hayatını yitirdiği patlamaların sonuncusu oldu."


TELEGRAPH (İNGİLTERE)
"Ankara'daki askeri kışlanın yakınlarında bombalı aracın büyük bir patlamayla patlaması sonucu en az 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı."



GUARDIAN (İNGİLTERE)
"Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkezindeki askeri personeli hedef alan bombalı saldırıda en az 28 kişi hayatını kaybetti, en az 60 kişi yaralandı."

DAGENS NYHETER (İSVEÇ)
"Türkiye'nin başkenti Ankara'da askeri personeli taşıyan otobüs konvoyuna yapıldığını duyurdu."

DERNIUER HOUR (BELÇİKA)
"Ankara’da büyük patlama meydana geldi. Askeri servis araçlarını hedef aldığı bildirilen saldırıyı kimin yaptığı belli değil. 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yine bir patlama olmuştu ve 103 kişi hayatını kaybetmişti, saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Ocak 2016 tarihinde yine İstanbul’da patlama olmuştu ve 10 kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye’nin doğusunda PKK’nın son günlerde düzenlenen operasyonlara karşılık zaman zaman askeri araçlara saldırılar düzenlediği haberleri basında yer almaktaydı."

LE SOUR (BELÇİKA)
"Türk kanalları Ankara’da şiddetli bir patlama diye haber verdiler. Ankara’da Kızılay’a yakın bir bölgede Askeri servis otobüslerini hedef alan bir patlama meydana geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel ziyaretini iptal etti. Türkiye’ye geçtiğimiz yıldan bu yana bazı saldırılar düzenlendi, yine Ankara’da tren istasyonu yakınında patlamada 103 kişi hayatını kaybetmişti."



RİA NOVOSTİ (RUSYA)
"Türkiye'nin başkenti Ankara'da bomba yüklü araç saat 18.31'de (Moskova saatiyle 19.31) patladı. Patlamanın yaşandığı yer alev aldı. Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Olayın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel seyahatini iptal etti. Öte yandan Rusya Ankara Büyükelçiliği Basın Müşaviri İgor Mityakov Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, Ankara'da yaşanan patlama sonucunda Rus vatandaşlarının yaralandığına ilişkin kendilerine bilgi ulaşmadığını ifade etti."

ITAR TASS (RUSYA)
"Türkiye hükümet sözcüsü Numan Kurtuluş Ankara'da meydana gelen patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada Ankara'da askerlere yönelik terör saldırısı düzenlendiği belirtildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan seyahatini iptal etti."



INTERFAX (RUSYA)
"Genelkurmay'ın verilerine göre ölenlerin arasında askerler de var. Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamanın detaylarının araştırıldığını ifade etti."