George Michael'ın ölümünü kamuoyuna menajeri duyurdu. Michael'ın Pazar günü Oxfordshire'daki evinde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Polis, George Michael'ın ölümünde şüpheli herhangi bir durum olmadığını açıkladı.

[caption id="attachment_1586535" align="aligncenter" width="900"]George Michael eylül ayında İngiltere'nin Oxfordshire kentindeki bir restoranda bu şekilde görüntülenmişti. Bu fotoğrafın (FOTO: Splash News) George Michael eylül ayında İngiltere'nin Oxfordshire kentindeki bir restoranda çekilen bu fotoğraflarının ardından bir daha görüntülenmedi. Fotoğraflardan ünlü yıldızın aşırı şekilde kilo aldığı gözleniyor.  (FOTO: Splash News)[/caption]

Menajeri Michael Lippman, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, ünlü yıldızın kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Michael en son 2011 yılında zatürre olmuş ve bu nedenle bazı konserlerini ertelemek zorunda kalmıştı.

İngiliz şarkıcının son 10 yılda uyuşturucu sorunları olduğu biliniyordu. 2006 yılında uyuşturucu aldıktan sonra araç kullandığını itiraf eden Michael'ın ehliyetine 2 yıl el konulmuştu.

[caption id="attachment_1586450" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Michael daha sonra 2010'da da Londra'da aracıyla bir fotoğrafçı dükkanına girmiş, kaza sonrası gözaltına alınmış ve yine uyuşturucu aldığını kabul etmişti.

8 hafta cezaevinde kalan Michael'ın ehliyetine yine el konulmuştu.

 

Albümleri 100 milyondan fazla sattı


Asıl adı Georgios Kyriacos Panayiotou olan George Michael, 1981'de okul arkadaşı Andrew Ridgeley ile birlikte kurduğu Wham! grubuyla şöhret kazandı.

"Wake Me Up Before You Go-Go", "Freedom", "Careless Whisper", "I'm Your Man" ve "The Edge of Heaven" gibi unutulmaz şarkılara imza atan Wham!, Çin'de sahneye çıkan ilk Batılı grup olduktan sonra 1986'da dağıldı.

[caption id="attachment_1586451" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

George Michael daha sonra solo kariyerine başladı ve yaklaşık 40 yıla uzanan kariyerinde pop müzik tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı sanatçılarından biri oldu.

Michael'ın albümleri 100 milyondan fazla sattı. Şarkıları İngiltere'de yedi kez liste başı olan Michael, üç kez Brit, iki kez de Grammy ödüllerinin sahibi oldu.

[caption id="attachment_1586449" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

"A Different Corner", "Jesus To A Child" ve "Fastlove"; George Michael'ın diğer unutulmaz şarkıları arasındaydı.

Aralık ayı başında, Pakistan asıllı İngiliz yapımcı ve şarkı yazarı Naughty Boy'un, George Michael ile birlikte yeni bir albüm üzerinde çalıştığı açıklanmıştı.

[caption id="attachment_1586457" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Michael'ın ünlü şarkılarından "Freedom"ın öyküsünün anlatıldığı belgesel Mart ayında vizyona girecekti.

Yıllarca cinsel tercihi hakkında açıklama yapmayı reddeden Michael, 1998 yılında ABD'de sonradan polis olduğu ortaya çıkan bir erkeğe bir parkın tuvaletinde cinsel ilişki teklifinde bulunması sonrası gözaltına alınmasının ardından eşcinsel olduğunu söylemişti.

EFSANE İÇİN MESAJ YAĞIYOR


Dünyaca ünlü şarkıcının ani ölümü nedeniyle sanatçı dostları ve arkadaşları da sosyal medya üzerinden üzüntülerini dile getiren açıklamalar yaptı. Wham’den grup arkadaşı Andy Ridgeley “çok üzgün” olduğunu ifade etti, Duran Duran grubu da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “2016 – Bir başka yetenekli ruhu daha kaybettik. Tüm sevgi ve iyi dileklerimiz George Michael’ın ailesiyle” diye yazdı.

[caption id="attachment_1586491" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Kanadalı şarkıcı Bryan Adams da twitter mesajında “İnanamıyorum. Olağanüstü bir şarkıcı ve sevgi dolu bir insan aramızdan ayrıldı hem de çok genç” diye yazdı.

İngiliz şarkıcı Sir Elton John ise Instagram üzerinden yazdığı mesajda çok sevdiği bir arkadaşı ve parlak bir sanatçıyı kaybettiğini yazdı.

[old_news_related_template title="Efsane Hollywood yıldızı Zsa Zsa Gabor hayatını kaybetti" desc="Macar asıllı ABD'li ünlü oyuncu Zsa Zsa Gabor, kalp yetmezliği sonucu 99 yaşında hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/15585611.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/unlu-hollywood-yildizi-vefat-etti-1573533/"]

 

[old_news_related_template title="En iyi 5 George Michael şarkısı" desc="Dünyanın sevdiği romantik şarkılarıyla ünlü George Michael hayatını kaybetti. Ama yapmış olduğu şarkılar uzun yıllar insanların aklında kalacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/cover-35.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/en-iyi-5-george-michael-sarkisi-1586168/"]