Neredeyse her yurt dışı ziyareti olaylı geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son ABD ziyaretine de diplomasi dünyasına aykırı 'yaşananlar' damga vurdu. Geçen hafta yaşamını yitiren ünlü boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'ye giden Erdoğan törenin ilk bölümünde yaşadıklarından sonra Türkiye'ye dönme kararı aldı.

İşte iki günlük diye planlanan ama 24 saati bile doldurmadan yarıda kesilen tarihi ziyaretin detayları...

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Erdoğan, Cuma günü toprağa verilecek Muhammed Ali'nin törenine katılmadan Türkiye'ye dönme kararı aldı. Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Erdoğan'ın Kâbe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, 'Biz sonra koyarız' diye alınmasını hoş karşılamadığı öne sürüldü.

Başlıksız-1

Ayrıca Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.

SON OLARAK İFTARA KATILDI

Erdoğan ABD'deki son durağında Louisville Ahıska Türkleri Kültür Merkezi'nde gerçekleşen iftar yemeğine katıldı. Cumhurbaşkanı'nın gün içerisinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Başlıksız-1

Bu arada, cenaze namazı sırasında Amerikalı ve Türk korumalar arasında da gerginlik yaşandı. Olaya ait olduğu öne sürülen görüntüler Twitter’da paylaşıldı.