Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın kendisine "PYD'nin Cenevre görüşmelerine davet edilmeyeceğini" söylediğini açıkladı.

FOTO:DHA/Arşiv- Türkiye, Salih Müslim'in liderliğini yaptığı PYD'nin Cenevre görüşmelerine katılmaması için yoğun diplomasi faaliyeti yürütmüştü.


'France Culture' radyosuna konuşan Fabius, "(BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan) De Mistura, davetiyeleri gönderdi. PYD grubu problem oluşturuyordu. Bay De Mistıra, onlara bir davetiye göndermediğini bana söyledi." ifadelerini kullandı.

Fransız bakan, Riyad'da seçilen temsilcilerin yanı sıra bazı diğer muhaliflerin de görüşmelerde yer alacağını dile getirdi. Muhalefetin temsilcisi Riyad Hicab'la telefon görüşmesi yaptığını aktaran Fabius, "Bugün davete cevabını bildirecek. Doğru anladıysam 'evet' diyecek. Fakat kimlerin katılacağı, insani anlamda neler yapılmakta olduğunu ve görüşmelerin kapsamı hakkında detaylı bilgi istiyorlar." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BOYKOT EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI


Türkiye, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin Cenevre'de masaya oturması halinde görüşmeleri boykot edeceğini açıklamıştı.