Hapishane içinde açılan restoran insanların büyük ilgisini çekti. İtalya’nın Milano kentinin seçkinleri; soyguncuların, katillerin, uyuşturucu satıcılarının aşçılık ve garsonluk yaptığı restoranda masa rezerve etmek için yarışıyor. Bollate Cezaevi içinde açılan InGalera (Hapiste) restoranının rezervasyonları aybaşında neredeyse tamamen doluyor. 50 Euro’ya mükellef bir yemeğin yendiği restoranda, Carpaccio pastırması 10 Euro, Milano külbastısı 12 Euro, ızgara sebzeler 4 Euro, salatalar ise 8 Euro’dan satılıyor.

İtalyan ve dünya basını Milano hapishanesindeki restoranın menüsünü överken, “Uygun fiyatlar için hapse girmelisiniz” gibi ifadeler kullanıyor. İtalyan ve dünya basını Milano hapishanesindeki restoranın menüsünü överken, “Uygun fiyatlar için hapse girmelisiniz” gibi ifadeler kullanıyor.


ÜNLÜ KİŞİLER DE GELİYOR

Duvarlarını “Alcatraz’dan Kaçış” gibi hapishane filmlerinden karelerin süslediği restoran, gezi değerlendirme sitesi TripAdvisor’da müşterilerden 5 üzerinden 4.5 puan aldı. InGalera’nın müşterileri arasında banka müdürleri ve güzellik kraliçeleri gibi tanınmış simalar da var. 50 masayla hizmet veren restoranın işletmecisi Silvia Polleri, “İnsanlar bana deliymişim gibi bakıyorlardı. İsmini ‘InGalera’ koyacağımı söylediğimde delirdiğimi düşündüler” dedi. Bollate Cezaevi Müdürü Massimo Parisi ise, “İnsanlar hapishaneler konusunda meraklı. Pek çok kimse için bilinmeyen bir dünya, bu ise ilgi uyandırıyor” dedi.

Yer bulmanın zor olduğu işletmenin kapısında, “İtalya’nın çok yıldızlı hapishane restoranı” yazıyor. 50 civarındaki masayı, dünyanın tarihi hapishanelerinin resimleri süslüyor. Yer bulmanın zor olduğu işletmenin kapısında, “İtalya’nın çok yıldızlı hapishane restoranı” yazıyor. 50 civarındaki masayı, dünyanın tarihi hapishanelerinin resimleri süslüyor.


Müşterilere hizmet eden mahkumlar, böylece toplumla yapıcı ilişki kuruyor. Müşterilere hizmet eden mahkumlar, böylece toplumla yapıcı ilişki kuruyor.


1100 hükümlünün kaldığı cezaevinde, meslek ve sanat kursları düzenlenmesinin yanı sıra, seçilen 200 mahkum gün içinde yakındaki şirketlerde çalışıp geri geliyor. InGalera’da işletmeci, şef garson ve aşçıbaşı Ivan Manzo dışındaki tüm çalışanlar mahkumlardan oluşuyor. Manzo, “Dışarıdaki mutfaklarda çalışan bir sürü kaçık gördüm” diyerek, yeni çalışma arkadaşlarından çekinmediğini belirtiyor. Restorandaki aylıklar, bahşişler hariç, 1.000 Euro’yu buluyor.

Restoranın mutfağında ve servis kısmında çalışanların tamamını mahkumlar oluşturuyor. Restoranın mutfağında ve servis kısmında çalışanların tamamını mahkumlar oluşturuyor.