Başkent Londra’nın güney bölgesindeki Croydon ilçesinde yaşayan zanlının son iki yıldır, 30’dan fazla kedi öldürdüğü tespit edildi. “Croydon’ın kedi katili” diye adlandırılan zanlı için İngiliz polisi de arama emri çıkardı. PETA da zanlıyı bulana 5 bin sterlin para ödülü verileceğini açıkladı.

[caption id="attachment_106688" align="aligncenter" width="620"] Fotoğraflar: Shutterstock[/caption]

Geçen hafta iki kedinin daha kafalarını keserek öldüren zanlı için alarma geçen polis, evinde hayvan besleyen semt sakinlerini de özellikle kedilerini dışarıya çıkarmaması konusunda uyardı.

"WANTED! (ARANIYOR)"


Bu arada, hayvan haklarıyla ilgili Peta adındaki yardım kuruluşu da seri kedi katilini bulana 5 bin Sterlin para ödülü vereceğini duyurdu.



Peta’da zanlının bulunmasına ilişkin kampanyayı yürüten ve İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Kirsty Henderson, hayvanları öldüren şahsın hafife alınmaması gerektiğini belirtti. Henderson, “İşlenen suçlar çok ciddi ve bu şahıs sadece hayvanlar için değil, insanlar için de bir o kadar tehlikeli.” şeklinde konuştu.

[caption id="attachment_1066886" align="aligncenter" width="499"] James McVey-the wamp-tweet[/caption]

ÜNLÜ GİTARİST DE ÖDÜL KOYDU


Yaşanan olay, sosyal medyada da yankı buldu. İngiltere’nin popüler müzik grubu The Wamp’in gitaristi James McVey de resmi Twitter hesabından, kedileri öldüren zanlıyı bulana tatil ödülü vereceğini yazdı. İngiltere’de hayvanların korunmasından sorumlu RSPCA kuruluşu da meydana gelen son kedi öldürme vakalarının ardından zanlının bulunması için polisle birlikte çalışıldığını kaydetti.