İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bahram Qasemi, Tasnim haber ajansında yer alan açıklamalarında, "Rusya'nın İran'da bir üssü yok ve burada konuşlu değiller. Bu operasyonu yaptılar ve şimdilik bitti" dedi.

Rusya'nın uzun menzilli Tupolev-22M3 tipi bombardıman uçakları ile Sukhoi-34 avcı bombardıman uçaklarının İran'ın kuzey batısında, Hamadan kenti yakınlarındaki Nojeh hava üssünü geçen hafta hava saldırıları için kullanması Rusya ile İran arasındaki yakınlaşmaya dikkat çekmişti.

İRAN SAVUNMA BAKANI: RUSYA GÖSTERİŞ YAPTI


Ancak İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk defa bir askeri üssün yabancı bir ülkeye açılması İranlı siyasetçilerden anayasanın çiğnendiği eleştirilerinin gelmesine yol açtı.

İran Savunma Bakanı Hossein Dehghan, Pazar günkü açıklamalarında bu eleştirileri yerinde bulmadığını belirtti ancak Moskova'nın üssün kullanıldığını açık etmesini gösteriş yapma ve "güveni suistimal" olarak niteledi.

İLGİLİ HABERİran: Suriye yönetiminin isteği üzerine üssümüzü Ruslara açtıkİran: Suriye yönetiminin isteği üzerine üssümüzü Ruslara açtık


Dehghan Fars haber ajansına yaptığı açıklamada, "Ruslara hiçbir üs vermiş değiliz, burada da kalıcı değiller" dedi.

Dehghan iki ülke arasında "yazılı bir anlaşma" bulunmadığını ve "operasyonel işbirliğinin" geçici ve yakıt ikmali ile sınırlı olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERİran: Rusya uçakları üssünde yalnızca yakıt ikmali yapıyorİran: Rusya uçakları üssünde yalnızca yakıt ikmali yapıyor


İLGİLİ HABERSuriye'de dengeleri değiştirecek adım: Rus savaş uçakları İran'dan kalktıSuriye'de dengeleri değiştirecek adım: Rus savaş uçakları İran'dan kalktı