- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na sayılı günler kalırken, İtalyan basını Türkiye Milli Futbol Takımı'na övgülerde bulundu.

Ülkenin prestijli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'un internet sitesinde, 10 Haziran'da başlayacak olan turnuva öncesi Ay-Yıldızlılar hakkında bir değerlendirme yazısı yer aldı. “Son yıllarda, inişli çıkışlı da olsa giderek büyüyen ve Avrupa'da tutunmayı başaran Türkiye de Fransa'ya geliyor" diye başlanılan yazıda şu ifadeler yer aldı: “İlk defa finallerine katıldığı 1996 yılından bugüne Türkler kendilerini hep geliştirdi. Katıldıkları ilk yıl turnuvadan 0 puanla ayrıldılar, 2000'de çeyrek finalde Portekiz'e yenildiler, 2008'de yükseldikleri yarı finalde Almanya tarafından elendiler. Fatih Terim'in takımının sihirli şifresi, oyuncuların meşhur azmi, kolektif birliktelik ve aynı zamanda orta saha ile forvette bireysel teknik."

“Gerçek yıldız Arda değil, Hakan Çalhanoğlu"

Ay-Yıldızlıların sembolünün Barcelona'da forma giyen Arda Turan olduğu belirtilen değerlendirmede, Turan'ın mükemmel bir dönem geçirmediği ifade edilerek “Türkler için bu turnuvanın asıl yıldızı Hakan Çalhanoğlu olabilir. Bayer Leverkusen'in oyuncusu, Terim'in en önemli ofansif oyuncusu. Öyle ki, Çalhanoğlu turnuvanın ön eleme aşamasında oynamadığında Türkiye, Fransa'ya gelebilecek seviyede görünmüyordu" yorumu yapıldı.

Özyakup galibiyet reçetesi

Hollanda'da doğan Türk asıllı Oğuzhan Özyakup'un da ayrıca övüldüğü yazıda, ofansif orta saha oyuncusunun iki ülke arasında tamamen farklı olan futbol vizyonlarını birleştirmeyi başardığı ve bu karışımın galibiyet formülü olduğu ifade edildi. Özyakup'un, 360 derece bir görüş açısıyla topa her zaman ilk ulaşan olma gayreti sergilediği belirtilen haberde, “Usta ayakları ile hem gol atma hem de takım arkadaşlarına gol attırma kapasitesine sahip" denilirken, Beşiktaş'ta forma giyen 23 yaşındaki oyuncunun isminin dikkate alınması gerektiği belirtildi ve İtalyan ekibi Inter'in de ona göz diktiği hatırlatıldı.

Arda Turan ve Burak Yılmaz şüphesi

La Gazzetta dello Sport, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın ise kariyerlerinde zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Onlar Türk futbol hareketinin iki önemli adamı. İkisi de çok önemli birer joker, ancak kondisyonlarına dikkat etmeleri gerek" diye yazdı.

Gazete, Türkiye Milli Futbol Takımı'nın orta saha savunmasının ise Fransa'da zorluk çekeceğini söyledi.

DHA