Kanada’da çok renkli ve kimlikli kabinesiyle dikkat çeken Başbakan Justin Trudeau, 22 Şubat’ta duyuru yaparak 3 Temmuz tarihinde gerçekleşecek Toronto Onur Yürüyüşü’nde LGBT bireylerle birlikte yürüyeceğini açıkladı.

KAMPANYA İÇİN DE POZ VERDİ


Sosyal medya üzerinden yaptığı duyurunun üzerine, Onur Yürüyüşü için hazırlanan kampanya için de poz veren Başbakan, LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne katılan ilk Kanada Başbakanı olacak.
Kanada’nın genç Başbakanı Trudeau, 3 Temmuz’da düzenlenecek Onur Yürüşü’nde en ön safta yer alacak. Trudeau’ya Maliye Bakanı Bill Morneau ve Toronto Belediye Başkanı John Tory de eşlik edecek.



Ayrıca ülkede ilk defa Temmuz ayı boyunca düzenlenecek Onur Ayı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

44 yaşındaki Kanada Başbakanı Justin Trudeau, siyasi hayatına başladığı günden beri bir LGBTİ destekçisi olma özelliğini taşıyor. Başbakan olarak seçilmesinden önce de LGBTİ Onur Yürüyüşü’nde yürüyen Trudeau, Başbakan olmasının ardından Onur Yürüyüşü tarihi ve yerini de kendi sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Türkiye'de ise geçtiğimiz yıl Haziran ayında düzenlenen LGBT Onur Yürüyüşü, sert polis müdahalesiyle engellenmeye çalışıldı. Yürüyüşe katılanlara biber gazı ve TOMA'lı müdahalede bulunan polis uluslararası alanda da büyük tepki çekmişti. Ülkemizin LGBT hakları oldukça yetersiz bir durumda olduğu biliniyor.