Rusya Parlamentosu Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Rusya silahlı kuvvetlerinin Suriye'de operasyon yapmasaydı ateşkese götüren pazarlıkların hiçbirinin olmayacağını söyledi.


[caption id="attachment_1111292" align="aligncenter" width="670"] Rusya Parlamentosu Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov[/caption]

Puşkov, sosyal paylaşım ağı Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Eğer Rusya, Suriye'de askeri operasyon yapmasaydı ateşkese götüren hiçbir görüşme olmazdı ve IŞİD ile EL-Nusra Cephesi Şam'ı paylaşmaya hazırlanıyor olacaklardı."

Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri, 30 Eylül 2015'te Suriye Hükümeti'nin daveti üzerine Suriye Silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD'e karşı sürdürdüğü kara harekatına havadan destek vermeye başladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, hafta içinde bir Rus gazetesine verdiği demeçte, "Biz Esad rejimini desteklemiyoruz, fakat biz onu IŞİD ile mücadele eden Kürtleri ve muhalifleri desteklediğimiz gibi terörle mücadelede destekliyoruz. Biz yasadışı oluşumlara silah gönderilmemesi gerektiğini söylüyoruz. ABD'nin Şam'ı vurmaması için her şeyi yaptık. Fakat Şam ile muhalefetin çatışmasında biz taraf seçmedik. Biz Suriye'nin egemenliğini ve uluslararası hakkını koruduk" dedi.

DHA