Güzellik yarışmasının yapımcısı tarafından açıklamada, "Üzülerek belirtiyoruz ki çarşamba günü yayınlanan ve Alex Bowwn ile ilişki görüntülerinin ardından 20 yaşındaki Holland'ın tacı alınmıştır" ifadesi yer aldı.

Associated Press'in haberine göre; açıklama şöyle devam etti: "Modern toplumda yarışmaların olumlu taraflarını sunmakla gurur duyuyoruz ve buna, kazananlarımız içerisindeki güçlü, pozitif kadın rollerinin desteklenmesi de dahildir. Yarışma üyeleri ve genel halktan aldığımız geri dönüşler, Zara'yı artık olumlu bir rol model olarak sunamayacağımız yönünde."

Holland, görüntülerin yayınlanmasının ardından kameraların karşısında geçip nedamet getirdiğini açıkladı. Holland, "Biliyorsunuz ki bir an gelir ve olur. Ancak bu bana hiç yakışmadı" dedi.

Güzellik yarışması tarafından verilen bu karar sosyal medyada epey tepki topladı.

Love Island programının sunucusu Caroline Flack, "Zara için daha çok üzülüyorum. Şimdi tacı alındı. O çok tatlı bir kız. Karanlık çağlarda mı yaşıyoruz" yazdı.

Karar, birçokları tarafından cinsiyet ayrımcılığı olarak değerlendirildi. Laura Bird adlı bir kullanıcı, "Zara Holland güçlü bir kadın. Bu bir erkeğe yapılmazdı" yazdı.

Love Island adlı evlilik programında 12 ünlü beş haftayı Fiji adasında geçiriyor.