İngiliz Reuters haber ajansının 20 Ocak'ta Beyaz Saray'a çıkacak olan Cumhuriyetçi Donald Trump'a yakın bir yetkiliye dayandırdığı habere göre; Flynn'e Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı pozisyonu önerildi.

Söz konusu kaynak, Flynn'in görevi kabul edip etmeyeceği yönündeki bir soruya ise "Birleşik Devlet Başkanı sizden bir hizmet istediğinde, sadece tek bir cevap vardır" yanıtını verdi.

İLGİLİ HABERWashington Post: Gülen'in bağış yaptığı isimler arasında Hillary Clinton varWashington Post: Gülen'in bağış yaptığı isimler arasında Hillary Clinton var

ABD'de Ulusal Güvenlik Danışmanlığı pozisyonu için Senato onayı gerektirmiyor. Bu göreve gelen isim, Başkan'la sık sık görüşüyor.

New York Times, Flynn'in görevi kabul ettiği takdirde, askeri ve dış politika meselelerinde tecrübesiz olan Trump'ın ekibindeki kritik isimlerden biri olacağını vurguladı.

'TÜRKİYE ÖNCELİK OLARAK KABUL EDİLMELİ'


57 yaşındaki Flynn, adını ABD Kongresi'nin bulunduğu Capitol Hill'den alan siyasi analiz sitesi The Hill'de seçim günü yayınladığı makalesinde, "ABD'nin Gülen'e sığınak olmaması gerektiğini" vurgulamıştı.

Flynn, "Müttefikimiz Türkiye bir krizin içinde ve desteğimize gereksinimi var" başlıklı yazısında, Türkiye'nin bir öncelik olarak kabul edilmesi ve ABD dış politikasının baştan düzenlenmesi gerektiğini anlatmıştı.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


Yazıda Flynn'ın en dikkat çekici yorumu ise şuydu:

"Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?"

İLGİLİ HABER"Fethullah Gülen’e sığınak sağlamamalıyız"

Flynn, seçim kampanyası sırasında Trump'a ulusal güvenlik konularında danışmanlık yapmıştı.

İLGİLİ HABERTimes: Gülen hareketi İngiliz vekile on binlerce sterlin ödediTimes: Gülen hareketi İngiliz vekile 10 binlerce sterlin ödedi

KRİTİK İSTİFALAR BAŞLADI


Öte yandan, ABD Yönetimi'nden kritik istifalar başladı. Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Trump'ın Beyaz Saray'da göreve başlamasına 64 gün kala istifasını sunduğunu açıkladı. 75 yaşındaki Clapper, Obama döneminde atanan ve istifası beklenen üst düzey yöneticiler arasında istifasını sunan ilk isim oldu.