TIR'ın önce büyük bir hızla kaldırıma bindirdiği ve kaldırımı aştıktan sonra kalabalığın arasına daldığı açıklandı.

İlk belirlemelere göre olayda 12 kişi can verdi. Polis, terör saldırısı ihtimali bulunduğunu açıklarken, en az 50 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtiliyor. Berlin Polisi vatandaşlara, "Sokağa çıkmayın ve dedikodu yayılmasına izin vermeyin" uyarısı yaptı.


TIR POLONYA PLAKALI, ŞOFÖR YAKALANDI


Ölen ya da yaralananlar arasında Türk olup olmadığı henüz bilinmiyor. Türklerin de yoğunlukla ziyaret edip eğlendiği Noel pazarı tam bir can pazarına döndü.

Olaydan sonra kaçan sürücü bir süre sonra yakalandı. Sürücünün yanında bulunan kişinin ise olay anında öldüğü açıklandı. Basına açıklama yapan Berlin polisinden bir yetkili, "Kasıtlı bir hareket olduğu dikkatleri çekiyor" dedi. Bazı Alman yayın organları da, "Berlin'de İslamcı terör" başlıkları attı.

KALABALIĞA KASTEN DALDI


Olaydan yaklaşık iki saat sonra bir açıklama yapan Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, kontrolün sağlandığını ama böyle bir olay yaşanmasının büyük bir şok etkisi yarattığını söyledi. Müller, "Gördüklerimiz çok büyük bir dramdı" dedi.

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da yayımladığı yazılı açıklamada, "Berlin ve ülkemiz için korkunç bir akşam" ifadesini kullandı.

Alman polisinden bu sabah gelen açıklamada, TIR'ın kasten kalabalığın arasına girdiğinin tahmin edildiği belirtildi.

PAKİSTAN DOĞUMLU! ADI NAVED B.


Alman Die Welt gazetesi, şüphelinin adını Naved B olarak duyurdu. 1 Ocak 1993 Pakistan doğumlu olduğu belirtilen haberde, Alman özel kuvvetler biriminin Berlin'deki Tempelhof Havalimanı'nda bir hangara baskın düzenlediği bilgisi yer aldı. Navad B'nin burada yaşadığı belirtildi.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


TIR'IN ALTINDA SIKIŞTILAR

TIR’ın Kant Sokağı ile Budapeşte Caddesi’nin kesiştiği noktadan geldiği, büyük bir gürültüyle kaldırıma çıkıp ardından meydanda kurulu Noel pazarında oturanların arasına daldığı açıklandı. TIR’ın Polonya plakalı olduğu belirlenirken, sürücünün kimliği ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ölenlerin bir kısmının TIR'ın dev tekerleklerinin arasında ve altında sıkıştığı bildirildi.

FRANSA'DAKİ VAHŞETİ HATIRLATTI

Bu korkunç olay, bu yılın temmuz ayında Fransa’nın Nice kentinde yaşanan kamyonlu terör saldırısını akıllara getirdi.