Yerel saatle 03:36'da meydana gelen depremin merkez üssünün Perugia'nın 76 km güneydoğusu olduğu bildirildi. Bölge kasabalarda ciddi hasar oluştuğu belirtiliyor.

Reuters, depreminin merkez üssünün turistik bir merkez olan Norcia şehrine yakın bir nokta olduğunu aktardı.

En fazla can kaybı merkez üssü yakınlarındaki Accumoli kasabasında yaşandı, en büyük hasar ise Amatrice kasabasında oluştu. Pescara del Tronto köyü de yerle bir olmuş durumda...

Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

italyadeprem

Pescara del Tronto ve Arquata del Tronto köylerinde aralarında çocuklarında bulunduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

4 ve 7 yaşlarındaki iki çocuk enkaz altından sağ kurtarıldı.

Amatrice Belediye Başkanı Sergio Perozzi, kasabadaki hasarın çok büyük olduğunu söyledi. Perozzi devlet radyosu RAI'ye yaptığı açıklamada "Yolların tümü kapandı. Kasabanın yarısı yıkıldı. Enkaz altında kalanlar var. Toprak kayması nedeniyle bir köprü de yıkılma ihtimaliyle karşı karşıya" dedi.

Fotoğrafçı Emiliano Grillotti BBC'ye yaptığı açıklamada, "Molozların altında kalan insanları kurtarmak için yüzlerce görevli çalıyor. Amatrice tamamen viran halde. İtalya'nın en güzel kasabalarından biri artık yok. Her şey enkaza döndü, tek bir enkaz" dedi.

2016-08-24T045830Z_355644368_S1BETXFKOKAA_RTRMADP_3_ITALY-QUAKE

La Repubblica gazetesi depremin Roma'da hissedildiğini ve binaların 20 saniye sallandığını yazdı.

Başbakan Matteo Renzi, "gecenin bir yarısı olay yerine koşup çıplak ellerle enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışan gönüllülere ve sivil savunma yetkililerine şükranlarını" sundu.

italyadeprem

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, geçmiş depremlerin bilgilerine dayanarak hasarın "çok büyük" olabileceğini belirtti.

2009'da İtalya'nın yine orta bölgesinde bulunan Aquila'da meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremde 300'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.