Chapecoense kafilesi, Çarşamba günü Copa Sudamericana Turnuvası’nda Kolombiya ekibi Atletico Nacional ile Medellin’de oynayacağı yarı final maçı için bu ülkeye gidiyordu.

Dünyayı şoke eden kazanın ardından spor camiasından belki de en anlamlı jest, Chapecoense'nin rakibi Atletico Nacional'den geldi.

[caption id="attachment_1537581" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS/ Chaoeceonse'nin 15 yaş altı takımında top koşturan Leandro Bastos, Arena Conda Stadyumu'nun soyunma odasında tek başına oturuyor. FOTO: REUTERS/ Chaoeceonse'nin 15 yaş altı takımında top koşturan Leandro Bastos, Arena Conda Stadyumu'nun soyunma odasında tek başına oturuyor.[/caption]

Kolombiya ekibi, Chapecoense'yi Sudamericana Turnuvası'nda şampiyon ilan etmek için mağlup sayılma teklifinde bulundu.

Bu maç, Chapecoense tarihinin en büyük maçı olarak görülüyordu.

Ayrıca Atletico Nacional kulübünün Twitter hesabından yapılan açıklamada, taraftarlara maçın oynanacağı saatte beyaz giyinerek stadyuma gelmeleri çağrısında bulunuldu.

İLGİLİ HABERSon dakika... Dünyayı şoke eden uçak kazasında sıcak gelişme...Son dakika... Dünyayı şoke eden uçak kazasında sıcak gelişme...

Brezilya Serie A ligi takımları da ortak bir açıklama yayınlandı. Kulüpler, bedelsiz olarak Chapecoense'ye oyuncu verme teklifinde bulundu. Öte yandan, federasyondan kulübü 3 yıl süresince koruma altına alıp, küme düşmesinin önüne geçilmesi istendi.

[caption id="attachment_1537599" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Brezilya Cumhurbaşkanı Michel Temer, kaza nedeniyle üç günlük yas ilan etti.

Dünya futbolunun devleri Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool idmana başlamadan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

[caption id="attachment_1537793" align="alignnone" width="660"]Chapecoense'nin Facebook sayfasından bu dokunaklı karikatür paylaşıldı. Chapecoense'nin Facebook sayfasından bu dokunaklı karikatür paylaşıldı.[/caption]

Fransa'nın önde gelen ekibi, Paris SG, Chapecoense'ye 40 milyon euro bağış yapmak istediklerini FIFA'ya bildirdi.

Uçakta bulunan toplam 77 kişiden sadece altı kişi kurtulmuştu. Başta uçakta 72 yolcu, 9 mürettebat bulunduğu belirtilmişti.

[caption id="attachment_1537618" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Son gelen açıklamalarda, yolcu listesinde bulunan dört yolcunun uçağa binmediği aktarıldı.

Kazadan kurtulan futbolcular Alan Ruschel, Helio Zemper, Jakson Follman olarak belirtildi.

Danilo olarak bilinen kaleci Marcol Padilha'nın enkazdan kurtarıldığı ancak hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

[caption id="attachment_1537580" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS/ Gazeteci Guilherme Marques'in akrabaları, Rio de Janeiro'da dua ediyor. FOTO: REUTERS/ Gazeteci Guilherme Marques'in akrabaları, Rio de Janeiro'da dua ediyor.[/caption]

Kolombiya Havacılık yetkilileri, uçakta maçı izlemek üzere Kolombiya'ya giden 21 gazetecinin de bulunduğunu duyurdu

Uçağın her iki karakutusu da bulundu.

[caption id="attachment_1537598" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

EFSANELERDEN MESAJ VAR


Arjantinli efsane isim Diego Armando Maradona, kazada hayatını kaybedenler için çok üzgün olduğunu ifade ederken, bundan sonra Brezilya kulübünün bir taraftarı olduğunu açıkladı.

Brezilyalı efsane Pele de futbol dünyasını yasa boğan olaya sessiz kalmadı ve resmi Instagram sayfasından bir mesaj yayımladı. Pele, paylaşımında şu sözleri kullandı:

"Brezilya futbolu yasta. Chapecoense, Santa Catarina eyaletindeki küçük bir kasaba takımıydı. Brezilya futbolunda elit bir seviyeye ulaşmışlardı. Sadece Brezilya değil, Güney Amerika futbolunda çok iyi yerlere gelmişlerdi. Bu bir trajedi. Yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Huzur içinde yatın..."

[caption id="attachment_1537662" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Barcelonalı yıldız futbolcu Lionel Messi, "Hayatını kaybeden herkese ve Chapecoense taraftarlarına baş sağlığı diliyorum" mesajını paylaştı.

Cristiano Ronaldo ise, "Chapecoense trajedisi nedeniyle şoktayım. Hayatını kaybedenlerle birlikteyim. Tüm Brezilya futbolunun başı sağ olsun" dedi.