Lamia Havayolları'na ait uçağın kaptan pilotu olan 54 yaşındaki Miguel 'Micky' Quiroga'nın babasını da bir uçak kazasında kaybettiği öğrenildi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberinde yer alan iddiaya göre; Quiroga, elektrik arızasıyla karşılaşınca, olası bir düşme anında uçağın infilak etmemesi için yakıtı boşalttı.

Haberde 'süper kahraman' olarak anılan Quiroga'nın bu hamlesiyle 71 kişinin hayatını kaybettiği kazadan 6 kişi sağ kurtulabildiği belirtiliyor.

3adb81f700000578-0-image-a-24_1480453370623

Bugün 'kahraman' pilotun babası Orlando Quiroga'nın da 1963 yılında, 53 yaşındayken bir uçak kazasında öldüğü ortaya çıktı.

Sadece 1 yaşındayken babasını kaybeden Micky'nin hiç tanımamasına rağmen ondan ilham alarak pilot olmaya karar vermiş.

UÇAKLARIN ARASINDA BÜYÜDÜK


Geçen yıl verdiği bir mülakatta Bolivyalı pilot, annesi Ilse Menacho'nun babasının ölümünün ardından bir başka pilotla evlendiğini anlattı.

Uçakların arasında büyüdüklerini söyleyen kahraman pilot, "Büyük kardeşim Edgar pilot. Ben pilotum. Yeğenim pilot. Oğlum da... Biz pilot bir aileyiz" dedi.

[caption id="attachment_1537912" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Miguel Quiroga'nın Brezilyalı eski senatör Roger Pinto'nun kızıyla evli olduğu ve üç çocuklarının bulunduğu öğrenildi.

Quiroga'nın mimar olan kuzeni Kriz Quiroga, yerel bir haber sitesine verdiği demeçte, "Bugün ben kuzenimi, kardeşimi, 15'inci yaş günümün prensini, süper kahramanımı kaybettik" dedi.

kaza