CNN'in haberine göre; Park, Meclis'in kalan görev süresiyle ilgili karar almasına müsaade edeceğini ve eğer karar çıkarsa istifa edeceğini açıkladı.

İLGİLİ HABERMilyonlar sokakta, Cumhurbaşkanı'nın istifasını istiyorMilyonlar sokakta, Cumhurbaşkanı'nın istifasını istiyor

Cumhurbaşkanı Park’ı istifaya zorlamak için beş hafta hafta önce başlayan protestolar, 1980’li yılların demokrasi yanlısı gösterilerinden bu yana en geniş katılımlı eylemler olarak tarihe geçti.

Park, arkadaşı Choi Soon-sil’yi sahne arkasından iktidarı idare etmeye izin vermekle suçlanıyor.

[caption id="attachment_1535403" align="alignnone" width="660"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Kamuoyu desteği yüzde yüzde 5'e düşen Park, bu ay başında “kişisel ilişkilerine fazla güven atfettiği için” özür dilemiş, yolsuzluklara yönelik resmi soruşturmada yetkililerle işbirliği yapma sözü vermişti.

Park, yakın dostu Choi Soon-sil'in devlete ait gizli belgelere ulaşmasına izin vermekle suçlanıyor.

İLGİLİ HABERBir ülkede yüz binler sokaklarda!Bir ülkede yüz binler sokaklarda!

Güney Koreli şirketlerden büyük miktarda para sızdırmakla suçlanan Choi, dolandırıcılık ve idari yetkiyi kötüye kullanma suçlamasıyla ev hapsinde tutuluyor.

Cumhurbaşkanı'nın önemli konuşma metinlerini kaleme aldığı ortaya çıkan Choi’un ayrıca kültürel ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında, yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERSkandal büyüyor: Savcılar iki yardımcısı için yakalama kararı çıkardı!Skandal büyüyor: Savcılar iki yardımcısı için yakalama kararı çıkardı!

Güney Kore Anayasası, görevdeki bir Cumhurbaşkanı’nın soruşturulmasına izin vermiyor. Park’ın görev süresinin sona ermesine 15 ay kaldı.

Ancak savcılar onu skandalla ilişkilendiriyor. Bu nedenle Park’ın yasaları ihlâl etmekle suçlanma ihtimali bulunuyor.