Ocak ayında Beyaz Saray'a çıkacak Cumhuriyetçi Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'nı yapacak olan emekli Korgeneral Flynn, 15 Temmuz darbe girişimi için "alkışlanmaya değer" ifadesini kullanmış.

Huffington Post'un haberine göre; Flynn'ın şirketi, yaklaşık iki ay sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yönetimi'yle bağlantısı bulunan bir kişi tarafından yönetilen Hollandalı bir şirket tarafından kiralandı. O tarihten itibaren de Flynn dramatik bir şekilde Türkiye'deki gelişmeler hakkında pozisyon değiştirdi.

57 yaşındaki Flynn, adını ABD Kongresi’nin bulunduğu Capitol Hill’den alan siyasi analiz sitesi The Hill’de seçim günü yayınladığı makalesinde, “ABD’nin Gülen’e sığınak olmaması gerektiğini” vurgulamıştı.

İLGİLİ HABER"Fethullah Gülen’e sığınak sağlamamalıyız"

Flynn, “Müttefikimiz Türkiye bir krizin içinde ve desteğimize gereksinimi var” başlıklı yazısında, Türkiye’nin bir öncelik olarak kabul edilmesi ve ABD dış politikasının baştan düzenlenmesi gerektiğini anlatmıştı.

'TÜRKİYE İSLAMCILIĞA SÜRÜKLENİYOR'


Ancak Flynn, darbe teşebbüsü sırasında Erdoğan'ı "Türkiye'yi yanlış yola sürükleyen İslamcı bir lider" olarak görüyordu. O günlerde Cleveland'da radikal İslam'la ilgili kitabının tanıtımını yapan Flynn, "Muhtemelen çoğunuz bilmiyorsunuz fakat şu sıralar Türkiye'de bir darbe sürüyor" dedi.

Yorumları arasında "Türkiye'nin İslamcılığa doğru gitmeye başladığını" vurgulayan Flynn, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, Başkan Obama'ya fiilen çok yakın Erdoğan'ın yönetimi altındaki Türkiyedir. Ordu başarılı olursa, ordunun ilk elden söylediği şey şu oldu: NATO'ya karşı sorumluluklarımızı tanıyoruz, ABD'ye karşı sorumluluklarımızı tanıyoruz. Dünyanın seküler bir millet olduğumuzu, öyle görünmek istediğimizi bilmesini istiyoruz."

Bu sözler üzerine salon alkış tutunca, Flynn, "Bu alkışlanmaya değer" dedi.

O ŞİRKET EKİM ALPTEKİN'E AİT


Mike Flynn’in şirketi Intel Group'un, Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Ekim Alptekin'in kurduğu Inovo BC için lobi faaliyetleri yaptığı ortaya çıkmıştı. Huffington Post'un haberinde, Alptekin'in Erdoğan'ın 2016 başlarında Washington gezisini organize ettiği belirtildi.

İLGİLİ HABERABD'den FETÖ'yü kahredecek hamle!ABD'den FETÖ'yü kahredecek hamle!

Alptekin, The Intercept sitesine yaptığı açıklamada, Flynn'nin kendisinin şahsen lobi yapmadığını, Inovo BV'nin Flynn'in şirketine dünya meselelerine ilişkin analiz yapması için on binlerce dolar ödediğini söyledi. Alptekin, Flynn ile bir araya geldiğini fakat görüşleri üzerinde bir etkiye sahip olmadığını savunmadı.

New York Times'a verdiği demeçte de Alptekin, Türk-Amerikan İş Konseyi'nin hükümet teşekkülü olduğu yönündeki iddiaları reddetmişti.