Suriye'nin başkenti Şam'ın Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Seyyide Zeyneb şehrinde, bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenlendi. IŞİD’in üstlendiği saldırılarda, en az 45 kişinin öldüğü, 110'dan fazla yaralı olduğu bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ın haberine göre, Şam'ın güneyindeki Seyyide Zeyneb şehrinde bomba yüklü aracın bir otobüs durağı yakınında infilak ettiği belirtildi. Patlamanın hemen ardından olay yerine sağlık ekiplerinin sevk edildiği, ancak bu esnada aynı bölgede iki ayrı intihar saldırısının daha gerçekleştirildiği vurgulandı. Bölgedeki 3 ayrı intihar saldırısında, en az 45 kişinin öldüğü, yaralı sayısının ise 110'dan fazla olduğu kaydedildi.

Öte yandan, IŞİD terör örgütü yaptığı açıklamada bölgedeki saldırıları üstlendi. IŞİD gerçekleştirdikleri iki intihar saldırısında, yaklaşık 50 kişinin öldüğünü, 120 kişinin ise yaralandığını iddia etti. Saldırılarda ölenlerden 25’inin Şii militan olduğu öne sürüldü.

Suriye Parlamentosu'nun ise terör saldırılarını kınadığı kaydedildi.

İsviçre’nin Cenevre şehrinde BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın başkanlığını yaptığı Suriye barış görüşmeleri devam ediyor.