Televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden The Simpsons'ın 2000 yılında yayınlanan bölümündeki "Trump" kurgusu, gerçek olabilir mi? The Simpsons bunu önceden nasıl tahmin etmiş olabilir? Dünya şu anda bunu konuşuyor...

"Bart to the Future" isimli bölümde Bart Simpson, yetişkin olduğunda tıpkı babası Homer gibi oluyor, kız kardeşi 'zeki' Lisa ise ABD'nin ilk kadın başkanı seçiliyordu. Lisa bölümün bir sahnesinde, Trump'tan çatırdayan bir bütçe devraldıklarını söylerken, ülkenin batık olduğunu belirtiyordu.

Aslında ilginç olan şey bununla sınırlı değil. Dizideki bir sekans her şeyi daha da karmaşık hâle getiriyor. Zira 16 yıl önce yayınlanan bölümde Trump'ın yürüyen merdivenlerden indiği sahnenin bir benzeri, 2015'te gerçekleşiyor. Hatta içinde yer alan kazalarla birlikte. Korumalar, kalabalık, Trump'ın inişi ve bir kızın elinden düşürdüğü döviz bile bire bir yaşandı.

Çizgi-dizinin yazarı Dan Greaney, geçen Mart ayında yaptığı bir açıklamada, ilgili bölümün "ABD'ye bir uyarı" olduğunu savunmuştu.

2000 yılına ilişkin artı bir bilgi de var: O seneki başkanlık seçimlerine, Donald Trump Reform Partisi'nden aday adayı olmuş, ancak adaylığını daha sonra geri çekmişti. Trump, onyıllardır ABD kamuoyunda ve eğlence dünyasında bilinen ve tartışılan bir isim.

İLGİLİ HABERIvanka Trump'ı magazinlere taşıyan haberlerIvanka Trump'ı magazinlere taşıyan haberler


İLGİLİ HABERDonald Trump'ın inandığı 19 şeyDonald Trump'ın inandığı 19 şey