LONDRA merkezli çalışmalarını sürdüren düşünce kuruluşu Türkiye Araştırmaları merkezi (CEFTUS)'un toplantısına, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Gazeteci Yazar Nuray Mert ve Cumhuriyet gazetesi editörü, Gazeteci Yazar Can Dündar'ın konuşmacı olarak katılacak

Gazeteci Ahmet Hakan'ın katılacağı 'Türkiye'de Siyasi Değişimler ve Geleceğe Dair Potansiyel Senaryolar' başlıklı toplantı, İngiltere Parlamentosu'nda 9 Haziran Perşembe akşamı düzenlenecek.

Siyaset bilimci ve gazeteci Nuray Mert ise 10 Haziran Cuma akşamı 'Türkiye'de Rejim Değişikliği, Kürt Sorunu ve Dış Politika' konulu toplantıda konuşacak. İngiltere'deki Unite İşçi Sendikası'nın Holborn'daki toplantı salonunda düzenlenecek toplantıya katılımın yoğun olması bekleniyor.

Can Dündar Londra'da konuşacak

CEFTUS, Nuray Mert ve Ahmet Hakan'ın katılacağı toplantıların ardından, 29 Haziran'da Can Dündar'ın katılacağı bir etkinlik düzenleyecek. Bu toplantıyı İngiltere İşçi Partili milletvekili Seema Malthotra yönetecek.

İngiltere'de medya ve siyaset çevrelerinin ilgi gösterdiği Can Dündar buluşmasını organize eden CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş, kurum olarak Türkiye gündemine ilişkin konuların ele alındığı 'Westminster Toplantıları'nda, bütün toplumsal kesimlerden önemli isimleri ağırlamaya özen gösterdiklerini vurguladı.

Türkiye'de son yıllarda giderek sertleşen bir siyasi atmosferin hüküm sürdüğüne dikkat çeken Doğuş, CEFTUS'un özgür ve yararlı bir tartışma platformu yaratmaya çalıştığını söyledi.

DHA