Siirt'te öğrencilerin oluşturduğu 'Anadolu'nun Gençleri' korosu 33 dil ve lehçede barış ve kardeşlik türkülerini Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda seslendirdi. Öğrencilerin konserinde, farklı müzikler vardı, farklı sözler ve diller vardı ama ortak duygular vardı.

anadolunun-gencleri_2

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından öğrencilerin oluşturduğu 'Anadolu'nun Gençleri' korosu geçtiğimiz yıl 23 dilden seslenmişti. Sayı bu sene 33 oldu.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda verilen konserde Siirt Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli müzik öğretmeni Cemile Yılmaz öncülüğünde farklı liselerden 16 öğrencinin yer aldığı koro, Türkiye'de farklı dil ve lehçeleri konuşan insanların bir arada yaşadığını ifade etmek amacıyla 33 dilden 33 ayrı parça seslendirdi.

Öğrenciler koro halinde Türkçe, Uygurca, Kürtçe, Boşnakça, Arnavutça, Gagavuzca, Arapça, Çerkezce, Ermenice, Kırımca, Tatarca, Romanca, Lazca, Safaratça, Hemşince, Süryanice, Zazaca, Türkmence, Yunanca, Gürcüce ile Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan Türkçesi'nin de aralarında bulunduğu 33 dil ve lehçedeki türküler seslendirerek yöresel kıyafetlerle yöresel oyunları oynadı.

anadolunun-gencleri_1

"BUGÜN BURADA ANADOLU'YU İZLEDİK"

Konseri izlemeye gelen Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, konserin ardından sahneye çıkarak öğrencileri tebrik ederek kendilerine hazırlanan hediyeleri verdi. Ardından burada yaptığı konuşmada Tutulmaz, konserde Anadolu'nun hoşgörü ve tüm güzellikleriyle bir arada gördüklerini söyledi.

"Bugün burada Anadolu’yu izledik, Anadolu coğrafyasına, Anadolu kültürüne etki yapan dillerin esintisini gördük." diyen Tutulmaz, şöyle konuştu: "Aslında farklı müzikler vardı, farklı sözler ve diller vardı ama ortak duygular vardı. İnsana yakışan, insanın içinde olan duygular vardı. Sevgi vardı, aşk vardı, umut vardı, hüzün vardı ama hepsini farklı dillerde dinleme durumunda olduk. Emeği geçen Cemile hocama ve değerli müzisyen arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

Geçen yıl 23 dilden, bugün 33 dile çıktıklarını vurgulayan Tutulmaz, "Sanırım gelecek yıl 43’e çıkamayacağız, çünkü Cemile hocamın buradan ayrılacağını duymuştum" diyerek Siirt Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli müzik öğretmeni Cemile Yılmaz'ın gidecek olmasından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. CİHAN