TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları, Elektromobil kategorisinde bu yıl İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencileri de yarıştı.

Arel öğrencileri, TÜBİTAK’ın yarış güvenliği için çok dikkat ettiği teknik ve dinamik sürüş kontrollerinden başarıyla geçerek yarışa girmeye hak kazandı.


Ar-Ge projesine ilk defa katılan Arel öğrencileri, TÜBİTAK’ın yarış güvenliği için çok dikkat ettiği teknik ve dinamik sürüş kontrollerinden başarıyla geçerek yarışa girmeye hak kazandı.

Öğrenciler bu ilk yarışlarında gösterdikleri başarıyla, yarışları düzenli bir şekilde kontrol eden ve ekiplerle ilgilenen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı  ın da dikkatlerini çekmeyi başardı. Işık, Arel öğrencilerinin bu ilk yarışlarında gösterdikleri başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"HEDEF MAKSİMUM YERLİLİK VE MİNİMUM TÜKETİM"

"2016 yılında tekrar düzenlenecek olan Alternatif Enerjili Araç Yarışları için proje danışmanı Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levon Jozef Çapan, son yarışta olduğu gibi öğrencilerine destek vermeye devam edecektir. Hedefimiz; maksimum yerlilik ve minimum tüketimdir. Bu sene düzenlenecek olan yarış için yeni araç tasarım çalışmaları İstanbul Arel Üniversitesi ile projeye destek olan sponsorlarmızın yardımlarıyla hızla devam etmektedir."