GAZİANTEP, (DHA) – GAZİANTEP’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde bilimsel araştırmaları ve uluslararası yayınları ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunan akademisyenler düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen ödül törenine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, Sanko Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, üniversitelerinin yüzde 99’luk doluluk oranıyla Türkiye’de önde gelen vakıf üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi. Türkiye’de var olan 200 üniversite arasında akademik rekabetin bulunduğunu ifade eden Rektör Yılmaz şöyle dedi:
"Hasan Kalyoncu Üniversitesi çok kısa sürede önemli bir yol kat etmiş yüzde 99 doluluk oranıyla birçok bölümde en yüksek puanla öğrenci alan bir vakıf üniversitesi haline gelmiştir. Bilindiği gibi ülkemizdeki üniversite sayısı 200’e ulaşmış durumda. Bu kadar yoğun bir rekabetin yaşandığı bir yüksek öğretim ortamında proaktif bir gelişim göstermeyen üniversitelerin orta ve uzun vadede sürdürülebilirliğini sağlaması mümkün değildir. Üniversitelerde araştırma ve geliştirmenin en önemli zeminleri lisans üstü yayınlardır."
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ise çalışmalarından dolayı üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür etti.
Yapılan konuşmalarının ardından bilimsel araştırmaları ve uluslar arası yayınları ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunan akademisyenlere ödülleri verildi.
DHA