GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP`te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Pegasus Hava Yolları arasında imzalanan protokolle istihdam garantili kabin memuru yetiştirilecek.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi`nde Pegasus Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz arasında kabin memuru yetiştirmesine imkan verecek protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan Rektör Tamer Yılmaz, iki yıldır proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Üniversite olarak farklılıklar yaratmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda istihdam garantili programı hayata geçirdiklerini anlatan Rektör Yılmaz, şöyle konuştu:
“Türkiye’de en hızlı gelişen sektörlerden birisi Sivil Havacılık sektörüdür. Bu sektörün en önemli problemi nitelikli eleman sıkıntısı. Bizler de imzalanan iki yıldır üzerinde çalıştığımız bu proje ile hem saktöre faydalı olmaya çalıştık hem de istihdam sağlanması yönünde güzel bir adım atılmış oldu. Kabin memurluğu eğitim programı olan bu programla sivil havacılığın önemli bir sorunu çözülmüş olacak.”
Pegasus Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Aksoy ise böyle bir projede yer aldıkları için mutlu oldukarını ifade etti.
DHA