Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylar KPSS ortaöğretim sınavında ter döktü. Milyonlarca adayın sorularla boğuştuğu KPSS'de soru ve cevapların ne zaman açıklanacağı sınav sonrası en çok merak edilen sorulardan oldu. KPSS soru ve cevaplarının kısa bir süre sonra ÖSYM'nin sitesi üzerinden yayınlanması bekleniyordu ve sonuçlar açıklandı. ÖSYM'nin sitesinde aday işlemleri sistemine, TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz.

KPSS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

 KPSS'DE DİKKAT ÇEKEN SORU


KPSS sınavında 15 Temmuz darbe girişiminin kahraman ismi Ömer Halisdemir’e ilişkin bir soru da yöneltildi. Adaylara, “Hangi üniversitenin isminin Ömer Halisdemir olarak değiştirildiği” sorusunun yöneltildiği belirtiliyor. Doğru cevap ise Niğde Üniversitesi.
15 Temmuz darbe girişimi gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından şehit edilen Halisdemir’in ismi Niğde Üniversitesi’ne verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde Üniversitesi’nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı.

BUNLARI YAPTIYSANIZ SINAVINIZ İPTAL OLABİLİR


Sınav süresince adayların;

  • konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,

  • salondaki görevlilere soru sormaları,

  • kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları,

  • müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,

  • soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları

  • birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,

  • sınav süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,

  • sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,

  • sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları


yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınav kurallarına uymak adayın temel görevidir. Kurallara aykırı davranışta bulunan adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak sınav görevlileri diğer adayların dikkatlerini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak açısından gerekli görürlerse kural dışı davranışlarda bulunanlara uyarıda bulunmayabilirler. Hangi yol seçilirse seçilsin, bu kişilerin kimlikleri ve kusurları sınav görevlilerince sınav tutanağına veya görevlilerin raporlarına açıkça yazılacak ve sınavları ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından geçersiz sayılacaktır.

Adaylar, sadece soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde için kullanabileceklerdir. Adayların soruları ve/veya bu sorulara verdikleri cevapları ayrı bir kâğıda yazıp bu kâğıdı dışarı çıkarmaları kesinlikle yasaktır. Her oturumunun sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve ÖSYM’de tek tek incelenecektir. Soru kitapçığının bir sayfası bile eksik çıkan, ayrıca sınava giriş belgesini teslim etmeyen adayların sınavı geçersiz
sayılacaktır. Sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtları gerektiğinde kanıt olarak kullanılacaktır. ÖSYM Temsilcileri sınav sırasında sınav salonlarını denetleyebilecek, gerekli gördükleri takdirde kimlik kontrollerini yapabileceklerdir.