Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) ilk gün oturumları sona erdi. Kamu görevlerinde çalışmak isteyenler için önem taşıyan KPSS'nin ilk oturumunda adaylar genel yetenek-genel kültür sorularını cevapladı. Adaylara, ABD Başkanı Barack Obama'nın 88 yıl sonra nereye ayak bastığı da soruldu.

kpss_3

Kamudaki A ve B grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilk oturumu saat 09.30’da başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınavın sabahki oturumunda adaylara, genel yetenekten 60 ve genel kültür testlerindemn 60 soru olmak üzere yoplam 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi. Oturum saat 11.30’da sona erdi.

Güngören Cemil Meriç Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi'nde sınava giren adaylar bitiş saatiyle birlikte dışarıya çıktı.
Matematik sorularının zor, Türkçe sorularının uzun olduğunu vurgulayan adaylar coğrafya sorularının ise kolay olduğunu söyledi.

OBAMA 88 YIL SONRA NEREYE AYAK BASTI?

Cemil Meriç Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi'nde sınava giren bir aday, güncel sorular içinde ABD Başkanı Barack Obama'nın 88 yıl sonra nereye ayak bastığının sorulduğunu da belirtti. 88 yıl sonra Küba'ya ayak basan ilk ABD Başkanı olan Barack Obama'nın KPSS sorusu olması dikkat çekti.

Dünya Sıralamasında İlk 100 E Giren İlk Kadın Tenisçimiz Çağla Büyükakçay'da KPSS sorusu oldu.

ÖABT 24 TEMMUZ'DA

Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, saat 14.00’de KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna girdi. Bu oturumda adaylara eğitim bilimlerinden 80 soruyu yanıtlamaları için 100 dakika verildi

Öğretmen adayları, alanlarına bağlı olarak da 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılacak. Sonuçlar 11 Ağustos'da açıklanacak.

Alan bilgisi ile ilgili sınav 29 Mayıs'ta sabah ve öğle olmak üzere 2 oturumda yapılacak. Her iki sınavın sonucu 9 Haziran'da açıklanacak.