Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuray Akkol, ‘Doğanın Saçları’ adlı çalışmasını öğrencilerle birlikte sergiledi.

nuray-akkol_1

Açık alanda ve 100. Yıl Kültür Merkezi'nde sergilenen performansa Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Şimşek, akademisyenler, kurum, müdürleri ve öğrenciler katıldı.

nuray-akkol_2

"TEKLİĞİN VE SONSUZLUĞUN İFADESİ"

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuray Akkol performansla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu performans doğanın ve kadının ezilmişliğinin aynı noktada olduğu ve bu durumdan çıkışın, kadının doğasına dönerek tabiatla, kendi cinsiyle dayanışarak aşılabileceği üzerine oluşturulmuştur. Bunun için kadınlar birbirlerinin saçını örerek ve yeniden bozarak özgürleşmenin yolunu açarlar. Eski toplumlarda kadınlar, tekliğin ve sonsuzluğun ifadesi olarak saçlarını örmek istediklerinde 7.9.11.17.41 tek saylarıyla saçlarını örmüşler. Özelikle Uygurlar, Şamanlar gibi toplumlarda 11 ve 41 sayıları hem uğurlu hem de tekliğin ifadesidir. Bu performansta da kadınlar saç örgülerini bu sayılarla ve doğayla karıştırarak örerler. Kadınlar bu performansla birbirlerini dayanışmaya, sonsuzluğa ve özgürlüğe çağırırlar.” dedi.