Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamalarının tartışıldığı şu günlerde öğretmen alımlarında sahtecilik tespit ettiklerine yönelik bir açıklama yaptı. Avcı'nın açıklamasına göre öğretmen adayları atama beklerken, geçtiğimiz atama döneminde sahte öğretmenler atanmış.

Bakan Avcı, "sahte diplomayla öğretmenlik yapan 50-60 kişiyi tespit ettik" açıklamasıyla öğretmen atamalarındaki bu skandalı da itiraf etmiş oldu.


Eğitim sistemindeki eksikler ve yanlışlar bir türlü giderilemezken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamalarıyla gözler öğretmen atamalarına çevrildi. Bakan Avcı, "sahte diplomayla öğretmenlik yapan 50-60 kişiyi tespit ettik" açıklamasıyla öğretmen atamalarındaki bu skandalı da itiraf etmiş oldu.

BAKAN AVCI: BUNUN BİR ÇETE İŞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ!


Bir televizyon kanalında eğitimle ilgili soruları yanıtlayan Bakan Avcı, bazı üniversitelerin diplomalarının, geçici mezuniyet belgelerinin taklit edilerek öğretmenlik başvuruları yapıldığını ve geçtiğimiz atama döneminde sahte diplomalarla öğretmen olan 50-60 kişi tespit ettiklerini açıkladı.

Bunun bir çete işi olduğunu düşündüklerini ifade eden Avcı, "Para karşılığı ve bazı terör örgütlerinin bağlantı ihtimali üzerinde duruyoruz. Daha çok talep olan alanlara yönelik bir tezgah kurulmuş. Sayı şu an çok büyük değil, 50-60 tane sahte öğretmen var. Bu çete şubat atamaları içerisinde bazı öğretmenlere musallat olabilir. En çok hangi branşta ihtiyacımız varsa orada daha çok öğretmen alıyoruz. Dolayısıyla o branşlara yönelik böyle bir tezgah kurulmuş. Öğretmen adaylarımız lütfen buna teşebbüs etmesinler” Dedi.