ÖSYM, hatalı olduğu iddia edilen sorulara yönelik resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Hatalı olduğu iddia edilen sorularla ilgili tüm adayların ‘müsterih olmasını’ istedi.


ÖSYM'den 2016 YGS'deki hatalı olduğu iddia edilen sorulara yönelik bir açıklama geldi: İncelemelerimiz devam ediyor, müsterih olun!


Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 13 Mart 2016 Pazar günü 2 milyondan fazla adayın katılımıyla gerçekleşti. Üniversiteye yerleşebilmek için ilk basamak olan YGS sonrası sınav sorularına itirazlar gelmeye başladı. Uzmanlar, YGS sorularının özensiz ve dikkatsiz hazırlanmış olduğuna dikkat çekerek hatalı ve çelişkili soruların olduğunu iddia etmişti.

ÖSYM, hatalı olduğu iddia edilen sorulara yönelik resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Hatalı olduğu iddia edilen sorularla ilgili tüm adayların ‘müsterih olmasını’ istedi. ÖSYM açıklamasında soru itirazı incelemelerinin devam ettiği, inceleme sonuçlarının YGS sınav sonuçlarının açıklanması ile eş zamanlı olarak açıklanacağı belirtildi.

"İTİRAZLAR TİTİZLİKLE İNCELENİYOR"

ÖSYM açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

" Değerli Adaylar,

ÖSYM her sınav sonrasında olduğu gibi yaptığı teknik analizler veya sorulara ilişkin itirazları bağımsız bilim heyetleri/kurulları marifetiyle titizlikle incelemektedir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından önce soru itirazı incelemeleri tamamlanacak olup inceleme sonuçları, YGS sınav sonuçlarının açıklanması ile eş zamanlı olarak internet sayfamızdan adaylara duyurulacaktır. Tüm adaylarımız bu konuda müsterih olsun. 2016 YGS sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacaktır."