Türkiye, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) düzenlenen Türkiye'nin ilk "Muhtar Akademisi" mezuniyet törenine de şahit oldu. Gaziantep’teki Muhtar Akademisi Mezuniyet Töreni’ne Millî Eğitim'in Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Her ne kadar aleyhinde paylaşım yapanlara aktroller sosyal medya linci başlatsa da 'Muhtar Akademisi'ne tepki gelmeye devam ediyor.

nabi-avci_muhtar-akademisi_2

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep’te Muhtar Akademisi Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Bakan Avcı,  Türkiye'nin ilk "Muhtar Akademisi" mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında, programı düzenleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'e ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Tamer Yılmaz'ı tebrik etti.

Muhtarların "Demokrasimizin uç beyi" olarak görev yaptığını belirten Bakan Avcı, seçim bölgesi Eskişehir'deki üniversitelerden biriyle "Muhtar Akademisi" programının bir benzerinin uygulanması için çalışacağını ifade etti. Akademiyi tamamlayan muhtarların cübbe giydiği mezuniyet töreninde, bir muhtara eğitim sertifikasını takdim eden Bakan Avcı, cübbe de giydi. Bakan Avcı, rektörlük binası önünde muhtarların kep fırlatma törenine de katıldı.

nabi-avci_muhtar-akademisi_1

Mezuniyet töreni haberinin ardından sosyal medya da ayağa kalktı. Paylaşımlarda en çok dikkat çeken nokta ise haberin ilk başta şaka olduğunun düşünülmesiydi. Eğitimde geldiğimiz durumun en önemli göstergesi "Muhtar Akademisi"ne tepki gelmeye devam ediyor.


"EĞİTİME NASIL BAKTIKLARINI GÖZÜMÜZE SOKUYOR"


İşte o tepki twitlerinden bazıları:

-Dünyada bir ilk, Bizden başka hiç kimse bunu düşünememiş, biz bulduk, Muhtar akademisi

-Bir gülünç ülke!Adalet Akademisi var adalet yok. Muhtarlar Akademisi var muhtar yok! Hepsi Sarayın oyuncağı!

- 2000 akademisyeni ifade özgürlüğünü kullandığı için kapıya koymaya çalışan akademi zaten en iyi ihtimalle muhtar akademisi olur.

- Muhtar akademisini şaka zannetmiştim ben. Baya baya ciddiymiş. Cübbe filan da giymişler

- Muhtar Akademisi şaka değil mi ? Ayılamadım mı diye düşünüyorum hala...

- Muhtar akademisi muhabbeti eğitime nasıl baktıklarını gözümüze sokuyor görüyorsunuz değil mi?

- Adamlar Polis Akademisini kapatıp Muhtar Akademisi açtılar.

- Uhuyla vesikalık yapıştırma, adres güncelleme gibi zorlu dersleri geçen muhtarlarımız Muhtar Akademisi mezunu oldu.