FMV Işık Okulları, Kültür Konferansları kapsamında, Alfred Nobel ve Nobel Ödülleri Konferansları Serisinin 3’üncüsü ile bilim ve kültüre yatırım yapmaya devam ediyor.

Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda TÜBA asli üyesi olan Prof. Dr. Tayfun Özçelik.


Konferanslar serisinin bu ayki konuğu, genetik alanındaki başarılı çalışmalarıyla tüm dünyada tanınan ve ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde ”çalışmalarının heykeli” dikilen 22 bilim insanından biri olan Prof. Dr. Tayfun Özçelik.

FMV Işık Okulları, 2014 yılından bu yana düzenlediği Kültür Konferansları serisinde bu ay dünyaca tanınmış bir bilim insanını konuk ediyor. 130’uncu Kuruluş Yıl Dönümü Kültür Sanat Etkinlikleri Kapsamına alınan etkinliğin konuğu, Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda TÜBA asli üyesi olan Prof. Dr. Tayfun Özçelik.

BİLİME HAYATINI ADADI


Ekibi ile birlikte, 1998’de çocuklarda lösemiye neden olan ailesel kaynaklı genlerden ilkini bulan Prof. Özçelik, bu önemli çalışmasıyla ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde ”çalışmalarının heykeli” dikilen 22 bilim insanından biri olmuştu. Bilime hayatını adayan Prof. Özçelik, bu ay 16’ıncısı düzenlenen FMV Kültür Konferansları serisinde, geçtiğimiz ay aldığı Nobel Kimya Ödülü ile göğsümüzü kabartan Prof. Aziz Sancar’ın İstanbul Üniversitesi’nden başlayan ve Nobel Kimya Ödülü’ne uzanan serüvenini anlatacak.

Katılımın herkese açık ve ücretsiz olacağı konferans, 15 Ocak 2016 Cuma Günü Saat 18:00’de FMV Işık Okulları, Nişantaşı Kampusü, Sacit Öncel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

FMV Işık Okulları, Kültür Konferansları kapsamında şimdiye kadar Yüksek Mimar Sinan Genim, Prof. Zafer Toprak, Prof. Doğan Özlem, Prof. Emre Gönensay, Prof. Hüsamettin Koçan, Prof. İlber Ortaylı, Altay Öymen, Ersin Özince, Prof. Sıddık Yarman, Prof. Doğan Kuban, Doğan Hızlan, Esin Çelebi Bayru, Prof. Şirin Tekinay, Prof. Murat Ferman, Prof. Şevket Ruacan konuşmacı olarak katılmıştı.