Ayla ÖZDEMİR / SÖZCÜ EĞİTİM

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ın “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır” açıklamalarına tepki gelmeye devam ediyor. Tarihçi-yazar Sinan Meydan, "Kafalarında laikliğin olmadığı bir din devleti var. Türkiye'yi, çocuklarımızı bu Ortaçağ kafasına teslim edemeyiz!" diyerek Kahraman'ın sözlerine sert tepki gösterdi.


Tarihçi-yazar Sinan Meydan, TBMM Başkanı  İsmail Kahraman'ın gündeme bomba gibi düşen “laiklik” çıkışına sert tepki gösterdi.


İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nde, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliğince (AYBİR) düzenlenen “Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” başlıklı konferansta konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman gündeme bomba gibi düşen “laiklik” çıkışında bulundu. Meclis başkanı Kahraman resmen “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır” dedi.

“Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” başlıklı konferansta konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye’de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım.” dedi.

Tarihçi-yazar Sinan Meydan, TBMM Başkanı  İsmail Kahraman'ın gündeme bomba gibi düşen “laiklik” çıkışına sert tepki gösterdi.

Meydan, "AYM tarafından "Laiklik karşıtı eylemlerin odağı"olduğu tescillenmiş partinin "Anayasada laiklik olmamalı" çıkışına şaşıranlara şaşırıyorum" diyerek şunları söyledi:

"LAİKLİK AKLIN ÖZGÜRLEŞMESİDİR"

- Tüm İslam dünyası, tüm Ortadoğu din, mezhep savaşlarıyla, geri kalmışlıkla boğuşurken hala laikliğe düşman olmak! Yazık

- Kafalarında laikliğin olmadığı bir din devleti var! Türkiye'yi, çocuklarımızı bu Ortaçağ kafasına teslim edemeyiz!

- Laiklik: Aklın özgürleşmesidir. Hukukun,siyasetin, eğitimin vb akla,bilime dayanmasıdır. Ayrıca vicdan hürriyetidir.

- Laiklik ve üniter yapı Türkiye Cumhuriyeti'nin iki temel direğidir. Bu iki temel direği yıkmak isteyenler maalesef Meclise de sızmış durumda!

- Amerikancı-dinci karşıdevrim 1950'lerden beri laik Cumhuriyeti yıkıp yeniden sultan/halife şirk düzenini kurmayı planlıyor. Bu sürpriz değil!

- Laikliği anayasadan çıkarıp Türkiye Cumhuriyeti'ni din devletine dönüştürme hayali bile akla, bilime, tarihsel gelişime aykırı bir kepazelik!

- AYM tarafından "Laiklik karşıtı eylemlerin odağı"olduğu tescillenmiş partinin "Anayasada laiklik olmamalı" çıkışına şaşıranlara şaşırıyorum!

- İslam dünyasında, Türkiye'de laiklik sudur ekmektir. Gerçek şu: Ya akıl,bilim,uygarlık ve LAİKLİK ya yozluk, yobazlık, mezhep çatışması ve IŞİD!

- Türkiye'de laiklik Selçuklu'dan,Tuğrul Bey'den,200 yıllık Osmanlı modernleşmesinden, Aydınlanma tarihinden süzüldü,Türk Devrimi'yle taçlandı.

- Laiklik değişen, gelişen çağın bir zorlamasıdır.Toplumları din,mezhep vesayetinden kurtarıp aklı özgürleştirecek başka formül henüz yok!

- Laikliği kaldırıp önce aklı zincirlemeyi, sonra sultan/halife putunu yeniden dikmeyi planlıyorlar. Bu akıl tutulmasına izin vermeyeceğiz!

- Türkiye'de laiklik düşmanlığı ve din devleti projesi bir emperyalist projedir. Önce İngiliz sonra ABD emperyalizmi laik Cumhuriyete karşı!

- Bakın İngiliz ve ABD etkisindeki İslam ülkelerine,tamamında yozluk,yobazlık,bağnazlık egemen! Emperyalizm uygar değil bağnaz Müslüman ister!