ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, YGS öncesi üniversite adaylarına uyarılar yapıldı.

YGS 13 Mart'ta yapılacak. Nüfus Cüzdanını kaybeden YGS adayları için Nüfus Daireleri sınav günü 07.00 ile 10.15 saatleri arası açık olacak.


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Malatya İl Sınav Koordinatörlüğü'nce, hafta sonu gerçekleştirilecek Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı(YGS) kimlik belgeleri dışındaki sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb. belgeleri ile sınava girişe izin verilemeyeceği belirtildi.

Sınava girecek adayların trafik yoğunluğuna sebep olmaması için sınava giderken toplu taşıma araçlarını kullanmaları önerisinde bulunulan açıklamada, adayların, bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için çanta, cüzdan ve benzeri eşyalarını sınava gireceği binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri gerektiği ifade edildi.

EN AZ BİR SAAT ÖNCE SINAV YERİNİZDE OLUN!

Adayların sınavdan en az bir saat önce binanın önünde bulunmaları son derece önemli olduğu vurgulanan açıklamada, "Ayrıca sınav günü Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait toplu taşıma araçları saat 07.00 ile 14.00 saatleri arasında Sınav Giriş Belgesini gösteren adaylara ücretsiz olacaktır. T.C. Nüfus Cüzdanını kaybeden adaylar için Nüfus Dairesi sınav günü 07.00 ile 10.15 saatleri arası açık olacaktır. Sınav Giriş Belgesi ve vesikalık fotoğraf ile başvuran adaylar T.C. Nüfus Cüzdanını çıkartabileceklerdir" ifadelerine yer verildi.

Sınav için gerekli belgelere de dikkat çekilen açıklamada, "Adayların, sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında bulundurmaları gereken belgeler Sınava Giriş Belgesi ve 2. maddede belirtilen kimlik belgeleridir. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan adaylar ÖSYM Başkanlığının Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri gereğince kesinlikle sınav salonuna alınamayacağından, adayların bu belgeleri yanında bulundurmaları gerekmektedir.

Sınava Giriş Belgesi: Bu belgeyi aday https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak edinir. Belge renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir.

Geçerli Kimlik Belgesi: ÖSYM sınavlarında adaylar için geçerli olan kimlik belgeleri aşağıdaki şekildedir; Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, kimlik numarası, fotoğraf bulunmalı ve fotoğrafın üzerinde soğuk damga basılı olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı üzerinde adayın fotoğrafı, numara bulunan çipli karttır.

Pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nüfus kayıt dairesi müdürü imzası taşıyan fotoğraflı, on (10) haneli Kimlik numarası bulunan çipli veya kırmızı renkli çizgilere sahip adayın adı ve soyadı bulunan tamamen daktilo ile yazılmış kişiye özel Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı. Bu kimlik belgeleri sınava giriş için geçerli olan ve tanımlanmış yegâne belge olarak kabul edilir. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb. belgeler) sınava giriş için geçerli belge olarak kabul edilmez" denildi. CİHAN