Ankara Ticaret Odası için Başkanlık seçimi bitti. Oy sayımına geçildi. ATO Başkanlığına aday isimler ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek ve Emine Erdoğan’ın akrabası iş adamı Gürsel Baran oldu. ATO'ya gelen iki başkan adayı ise seçim öncesinde birbirlerine çiçek vererek, başarılar diledi.

resimid_2818771

SEÇİMLERDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ


ATO’da bugün 09.00’da başlayan seçimler için yoğun güvenlik önlemleri alındı. ATO giriş ve çıkışlarında polis tarafından kontrol noktaları oluşturulurdu. Kişiler X-Ray cihazlarının ardından üst aramasından geçirildi.

[old_news_related_template title="ATO seçimlerinde cep telefonu tartışması" desc="Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ve Emine Erdoğan'ın akrabası Gürsel Baran'ın çekiştiği ATO başkanlık seçimleri devam ediyor. Seçim öncesi kapıya konması beklenen içeri sokulması yasak olan cep telefonlarını dedektörler tartışma konusu oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/tartisma.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/ato-secimlerinde-cep-telefonu-tartismasi-1544433/"]

ATO’da bulunan kapalı oy verme alanına ise cep telefonu ve ses kayıt cihazı, görüntü kaydedici, fotoğraf makinesi gibi haberleşme sağlamaya olanak veren cihazların sokulması yasaklandı. Gürsel Baran talimata rağmen kapıda cep telefonlarını tespit edecek dedektörlerin seçim salonunda olmadığını söyledi.

atoggg

'TECRÜBELERİNİ AKTARACAĞIM'


Oy kullanmak için ATO’ya gelen ATO Eski Başkanı Salih Bezci ise seçimlerin her iki aday içinde hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bundan sonra yönetime gelirse gelsin onlara tecrübelerimi ve bilgilerimi aktaracağım” ifadelerini kullandı. Bezci, güvenlik önlemlerine ilişkin ise, daha önce ATO'da bu kadar yoğun güvenlik önleminin alınmadığına dikkat çekti.

İHA

[old_news_related_template title="ATO seçimleri için YSK'ya hile başvurusu" desc="Kayyum tarafından yönetilen Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) cumartesi yapılacak seçimlerinde şaibe olabileceği resmen Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) da bildirildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/ato.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/ato-secimleri-icin-yskya-hile-basvurusu-1543205/"]