Bloomberg News'ün haberine göre; Axel Springer CEO'su Mathias Doepfner, Türkiye'deki gelişmelerin "oldukça endişe verici" olduğunu ve basın özgürlüğünün "çiğnendiğini" söyledi.

Doepfner, Türkiye'ye yeni yatırım yapmayacaklarını ve Doğan Yayın Holding'de kalan paylarını 2022'ye kadar kademeli olarak satacaklarını belirtti.

Doepfner, ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçilmesinin güvensizlik yaratacağını ve ABD seçimlerinden "istikrar" çıkmasını umduğunu kaydetti.

Axel Springer CFO'su Julian Deutz, İngiltere ekonomisinin Brexit'in ardından "şaşırtıcı biçimde sağlam" kaldığını ifade etti. Deutz, İngiltere'deki işlerinin finansal sonuçlarının sterlindeki zayıflamadan etkilendiğini sözlerine ekledi.

Axel Springer satışlarının yüzde 15'ine yakınını İngilizce konuşulan ülkelerden, bu satışların büyük kısmını ise İngiltere'den elde ediyor.

ORTAKLIK 2006'DA BAŞLADI


Axel Springer 2006 yılında Doğan TV'nin hisselerinin yüzde 25'ini 375 milyon euroya satın almıştı.

2008 yılında ise Springer Doğan TV hisselerinin yüzde 25'inin 5.1'ini Doğan Yayın Holding'e satmış karşılığında 47 milyon euroya denk gelen yüzde 10'a yakın Doğan Yayın Holding hissesi almıştı. Doğan Holding bünyesinde CNN Türk, Kanal D ve Hürriyet Gazetesi bulunuyor.

BİLD'İN DE SAHİBİ


Axel Springer Avrupa'nın en büyük medya kuruluşlarından biri. 15 bin çalışanı olan şirketin merkezi Berlin'de. Axel Springer Bild, Welt ve Fakt gibi ünlü yayın kuruluşlarının da sahibi. 2015 yılında şirket 3.3 milyar euro gelir elde etti ve seneyi 559 milyon euro kârla kapattı.

2015 yılı itibariyle dijital medya gelirleri şirketin gelirlerinin yüzde 60'ını oluşturdu.