İstanbul, 25 Şubat (DHA) - Doruk Group Holding ve fırıncılık markası Komşufırın, İspanyol bilim adamlarıyla birlikte geliştirilmesine doğrudan katkıda bulunduğu ve sağlıklı beslenmede çığır açacak yeni nesil doğal bir tahıl olan Tritordeum’u ve Tritordeum Ekmeği’ni Türkiye’ye tanıttı.

Türkiye’de özel sektörün en büyük tahıl tohumluğu üreticisi yetiştiricisi olan Doruk Group Holding, tohumdan tarlaya manifestosu ile sağlıklı beslenmede çığır açacak yeni doğal tahıl Tritordeum ile tarım sektöründe yeni bir dönem başlattı. Makarnalık buğday (Triticum Durum) ve yabani arpanın (Hordeum Chilense) melezlenmesiyle üretilen Tritordeum, geleneksel ıslah teknikleriyle geliştirildi.

Hasip Gençer: “Dünya tarım sektörü ve insan sağlığı açısından inovatif bir çalışma”

CNNTürk ekonomi editörü Cem Seymen’in moderatörlüğünü üstlendiği Tritordeum Türkiye tanıtım lansmanı ve basın toplantısında, Tritordeum tahılı ve Tritordeum Ekmeği’nin tarım ve fırıncılık sektörleriyle insan sağlığına katkıları; medya mensupları, sektör temsilcileri, ünlü şefler, beslenme uzmanları ve sağlıklı yaşam konusunda fikir liderleri ile paylaşılırken, katılımcılar Tritordeum ekmeğini tatma fırsatı da buldular.

Doruk Group Holding ve Komşufırın Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Tritordeum basın toplantısında yaptığı konuşmada, Tritordeum’un tarım sektörü ve insan sağlığı açısından inovatif bir çalışma olduğunu belirtti. Gençer, görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Doruk Group Holding ve Komşufırın olarak geliştirilmesine doğrudan katkıda bulunduğumuz ve bugüne kadar İspanya, İtalya, Portekiz ve Fransa’da üretilen Tritordeum’u Türkiye’ye kazandırdık. Tritordeum tahılının gelişim sürecine bir Türk firması olarak katkı vermek, Türk tarım sektörünün geleceği için ilham veren bir motivasyon olacaktır. Ayrıca yaptığımız çalışmalar sonrasında Türkiye’nin İtalya, İspanya, Portekiz ve Fransa’dan sonra Tritordeum üreten beşinci ülke olması, bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Doruk Group Holding ve Komşufırın sayesinde Türk halkının Tritordeum ile tanışacak olması, sağlıklı beslenme konusunda yeni bir dönem başlatacak. Bu nedenle Tritordeum unundan üretilecek ve Komşufırın mağazalarında satışa sunulacak olan Tritordeum Ekmeği’nin de kısa süre içerisinde sofralarımızın başköşesinde yer alacağına eminiz.”

Gluten hassasiyeti olanlar yiyebiliyor

GDO olmayan, insanların tüketimine uygun, doğal bir tahıl olan Tritordeum, aynı zamanda ekmeklik buğdaya oranla yüzde 60 daha az sindirilemeyen gluten içerdiği için gluten hassasiyeti olanlar kişiler için ideal. Buğdaya kıyasla daha yüksek lif içeriğine sahip olduğu için kardiyovasküler sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunan Tritordeum, doğal içeriğinde bulunan karbonhidratlar sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ve fruktanlar sayesinde de bağırsak florasının iyi durumda tutulmasına katkı sağlıyor.

İspanyol bilim insanları 1977`den beri üzerinde çalışıyor

Bir doğa mucizesine insanın küçük bir dokunuşu ve geleneksel melezleme tekniğiyle ortaya çıkan ve 1977 yılından bu yana 30 yılı aşkın süredir İspanyol bilim insanları tarafından çalışılan Tritordeum tohumunun kalitesi makarnalık buğdaydan, adaptasyon yeteneği ise bitki ıslahında gen kaynağı olarak kabul edilen yabani arpadan geliyor. Şeffaflık, izlenebilirlik, doğaya saygı, sağlık ve mutluluk felsefesi ile Tritordeum tahılı, sulama yapılmaksızın doğal yağışla yetiştirilmekte; kuraklık, soğuk hava ve kötü toprak koşullarına dayanıklılık gibi üstün agronomik özellikleri sebebiyle üretici dostu tarım ürünleri arasında gösteriliyor.

(lı) DHA