Fed'in iki numaralı ismi Stanley Fischer, son dönemlerde finans piyasalarında görülen dalgalanmaların devam etmesi ve küresel ekonomide bir yavaşlamaya neden olması durumunda ABD ekonomisinin, enflasyonun da düşük olması nedeniyle zarar görebileceğini söyledi. 

Fed Başkan Yardımcısı Fischer yine de geçmişte bazı finans piyasası çalkantılarının, dünyanın en büyük ekonomisini etkilemediğini söyleyerek, hemen bir sonuca varılmaması konusunda da uyardı.

Fischer'in açıklamaları, bir aydır dünya borsaları ve petrol fiyatlarında yaşanan kayıpların Fed'in faizleri artırma konusunda elini ağırlaştırabileceği görüşlerini güçlendiriyor.

"Bu noktada bu volatilitenin ne gibi etkiler gösterebileceğini anlamak zor" diyen Fischer, "Eğer bu gelişmeler mali şartlarda bir daralmaya yol açarsa, ABD ekonomik büyümesini ve enflasyonunu etkileyebilecek bir küresel ekonomik yavaşlamanın başladığı sinyallerini verebilir" ifadelerini kullandı.

Piyasa işlemcileri Fed'in bu yıl yalnızca bir kez faizleri artırmasını beklerken, bunun büyük ihtimalle Kasım veya Aralık aylarından birinde gerçekleşeceğini tahmin ediyor.