Büyüyen piyasalara yatırımları ile ön plana çıkan Abraaj Group, yönettiği fonlardan birinin Türkiye'de Fibabanka'dan yüzde 9.95 oranında azınlık hissesi aldığını duyurdu. Fibabanka, Abraaj'ın yaptığı yatırımı şube ağını genişletmek ve büyümesini desteklemek için kullanacak.

Abraaj, satın aldığı hisse oranını ve anlaşmanın mali boyutunu açıklamadı. Fibabanka'dan hisse alınması Abraaj'ın Türkiye'deki 9'ncu yatırımı oldu. Hisse alım sürecinin gerekli izinlerin alınmayısıyla 2016 3. çeyrekte tamamlanması bekleniyor.

Ortaklıkla ilgili olarak Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin “The Abraaj Group ile ortaklığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Dünya Bankası kuruluşu IFC ve EBRD’nin ardından Abraaj Group ile yapacağımız stratejik ortaklık sonrası, yabancı ortaklarımızın da vereceği katkı ile, Fibabanka’da büyüme hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.Abraaj Group Kurucusu ve Grup İcra Başkanı Arif Naqvi şunları söyledi: “Fibabanka, son derece çekici Türk bankacılık sektöründe çok hızlı büyüyen bir oyuncu ve biz bu büyümenin bir parçası olacağımız için çok heyecanlıyız. Ortağımız Sn.Hüsnü Özyeğin, kurduğu Fiba Holding’i Türk özel sektörünün öncü gruplarından biri haline getirmiş,
Türk bankacılık sektöründe çok önemli başarılara imza atmıştır.”

Abraaj Group Ortağı, Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu ise şunları ekledi: “Türk bankacılık sektörü kredi portföyü geçtiğimiz 10 yılda 10 kat büyüdü ancak Türkiye hanehalkı borçluluk oranı hala Euro bölgesinin üçte biri seviyesinde. Fibabanka’yı piyasanın lider bankalarından biri yapma yolunda Hüsnü Özyeğin ve ekibiyle ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”