İtalya'daki döner dükkanları yasağı McDonalds'ı da vurdu. Wall Street Journal'ın haberine göre İtalya'nın Floransa kentindeki ünlü Duomo Katedrali'nin etrafındaki bir sokağa McDonald's açılmasına izin verilmedi. Buna karşı şirket Floransa Belediyesi'ne 20 milyon dolarlık bir dava açtı.
321ph321ph3ph

Restoran açılmasına izin verilmemesinin gerekçesi ise Floransa Belediye Meclisi'nin Ocak 2016'ta alığı bir karar. Buna göre yerel esnafı korumak için yeni fast food restoranları ve yerel olmayan yiyeceklerin satıldığı mekanlara kısıtlamalar getirildi. McDonalds yetkilileri açacakları restoranın mimari olarak Floransa'nın kimliğini yansıtacağını belirtseler de Duomo civarındaki restoran için izin alamadılar.

İLGİLİ HABERBurger King Cadılar Bayramı'nda McDonalds kostümü giydiBurger King Cadılar Bayramı'nda McDonalds kostümü giydi

24 binden fazla kişi Floransa'da McDonalds'ı istemediğini belirten online bir kampanyaya katıldı. Floransa'daki protestoların başını çeken Gilberto Bertini isimli aktivist, "Floransalılar şehir merkezinden dışlandı. Gidilebilecek yerler son derece pahalı" ifadelerini kullandı.



McDonalds Floransa restoranına izin verilmesi için masaya servis imkanı ve al-götür servisini yapmayacağını bile açıkladı ama izni koparamadı.

McDonalds'ın İtalya'yla sorunlu bir geçmişi bulunuyor. İtalya'da ilk McDonalds 1986 yılında açılmıştı. Açılışında yemek kültürü konusunda tutucu kimlikleriyle bilinen İtalyanlar spagetti yiyerek McDonalds'ı protesto etmişlerdi. Şu an İtalya'da 540 McDonald's bulunuyor ve yıllık 1 milyar euro ciro getiriyor. İtalya yemek pazarının yüzde 2'si McDonalds'a ait.

635920088711358247
Türkiye’de ilk McDonald's 1986 yılında İstanbul Taksim'de açıldı. McDonald’s, bugün yaklaşık 260 restoranı ve 6000 civarında çalışanı ile yılda 100 milyon kişiye hizmet vermekte.