Kuru bir çayın üstüne yaptığı köprüden geçenden 5, geçmeyenden döverek 10 akçe alan Deli Dumrul’a taş çıkaracak bir uygulama 3’üncü köprünün açılmasının ardından İstanbul’da yaşanmaya başlandı.

06harita

Her gün Ispartakule’den Gaziosmanpaşa’ya giden Zeynel Hacımustafaoğlu isimli yurttaşın dikkati ile ortaya çıkan olayı aynı güzergahı kullanan binlerce İstanbullu da farkında olmadan yaşıyor. Konu hakkında ilgili birimlere şikayette bulunan Hacımustafaoğlu yaşadığı “soygunu” SÖZCÜ Okur Hattı’na da ileterek binlerce kişinin sesi oldu.

YENİ GİŞE KURULDU

Ispartakule’de oturan Hacımustafaoğlu, Gaziosmanpaşa’daki işyerinden evine dönmek için her akşam İstoç yan yol- Kuzey Marmara Otoyolu bitimi- Mall of İstanbul AVM arkası-Mahmutbey gişeler güzergahını kullanıyor. 3’üncü köprü açıldıktan sonra İstoç yan yoldan gelip, Kuzey Marmara Otoyolu’nun sonuna bağlandıktan 100 metre sonra “Kuzey Marmara Otoyolu İstoç Otomatik Geçiş Gişesi” oluşturulduğunu gördü.

06cizelge

OGS geçiş kayıtlarını incelediğinde de 28 Ekim 2016 tarihinden itibaren bu yeni gişeden her geçişi için 65 kuruş ücret kesildiğini fark etti.

GİRİŞ-ÇIKIŞ AYNI YERDE

Hacımustafaoğlu, “Otoyolu kullanmadan otoyol ücreti alıyorlar bu tam bir soygun. Her gün on binlerce, belki de yüz binlerce araçtan ayak bastı parası alınıyor. Herhalde 3’üncü köprünün Hazine garantisi verilen ve yeterli geçiş miktarına ulaşamadıkları kısmın ücretini herkesten tahsil ediyorlar” dedi.
Sadece 100 metresini başka alternatifi olmadığı için kullanmak zorunda kaldığı otoyol için ücret alınmasına isyan eden Hacımustafaoğlu, “Uygulamada bir çok tuhaflık da var. Benim bir yola para ödemem için önce giriş yapmam sonra çıkış yapmam gerek. Biz sadece çıkış gişesini kullanıyoruz. OGS kayıtlarında giriş ve çıkış noktası da aynı gözüküyor. Teknik olarak bu nasıl mümkün olabilir” diye konuştu.