Aydın'ın Didim İlçesi'nde yavruyken yaralı halde bulunan Akdeniz foku Badem ile tedavi ve bakımını üstlenen merhum işadamı Mustafa Koç'un anısı Bodrum'un İlçesi'ndeki Kara Ada yakınlarında yaşayacak. Koç'un Fok Badem ile yüzerken birlikte tasvir edildiği 550 kilogram ağırlığındaki heykel, dalış kıyafeti giyen eşi Caroline Koç ve kızı Aylin Koç'un da eşlik ettiği seremoniyle denize indirildi.

koç-2

Merhum işadamı Mustafa Koç'un arkadaşları tarafından demir üzerine bronz kaplama olarak yaptırılan dalgıç kıyafetiyle Fok Badem ile yüzerken tasvir edildiği, heykelinin Bodrum'a 4 mil mesafedeki Kara Ada'nın Poyraz Koyu'nda suya indirilmesi için dün öğleden sonra seremoni düzenlendi. Seremoniye Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç ve kızı Aylin Koç'un yanısıra diğer kızı Esra Koç, kardeşi Ali Koç, yengesi Nevbahar Koç, annesi Çiğdem Simavi, babası Rahmi Koç, yakın arkadaşları Cem Boyner, Ayşegül Dinçkök, Metin-Zeynep Fadıllıoğlu gibi tanınmış isimler katıldı. Rahmi Koç, seremoniye deniz uçağıyla geldi. Törene katılanlar, üzerinde Mustafa Koç'un Fok Badem ile tasvir edildiği heykelin fotoğrafının bulunduğu kırmızı tişört giydi.

koç-3


Siren sesiyle başlayan seremonide, dalgıç kıyafeti giyen Caroline Koç ve kızı Aylin Koç, suya inerek heykelin denize indirilmesine eşlik etti. İşadamı Cem Boyner, heykelin suya indirilmesi sırasında çalışanları büyük bir titizlikle yönlendirdi. Bölgeye dalış sporu için gelen yerli ve yabancı turistler, üç günlük bir hazırlık sürecinden geçirilen 75 kişilik ekip tarafından suya indirilen heykelle anı fotografı çektirdi. Heykelin suya indirilmesinin ardından seromoni sona ererken, katılımcılar Çiğdem Simavi'nin 'Halas' isimli yatına geçerek, burada verilen yemeğe katıldı. İşdamı Mustafa Koç, geçen 21 Ocak'ta kalp krizinden yaşamını yitirmişti.