ALİ EKBER ERTÜRK / SÖZCÜ

Ankara skandal tahsisle çalkalanıyor. Maliye Bakanlığı, kendisine ait olan ve kültürel eser olarak tescili bulunan Ankara’nın göbeğindeki 3 katlı binasını, aylık 7 bin liraya ve 25 yıllığına TDED (Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği) Ankara Şubesi’ne tahsis etti.

Tescilli binanın ‘sudan ucuz’ fiyata kiraya verildiği Şube’nin Başkanlığı’nı da Maliye eski Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un yaptığı ortaya çıktı.

NORMAL KİRASI 20-35 BİN TL


Tahsis, Cantimur’un Bakan Yardımcısı olduğu döneme denk geldi. Çevre binaların aylık kirası 20 bin ile 35 bin lira arasında değişirken, devlete ait 3 katlı tescilli binanın 7 bin liraya tahsisi dikkat çekti.

Merkezi İstanbul’da bulunan TDED’in Genel Başkanlığı’nı AKP Milletvekili Ekrem Erdem yaparken tüm yöneticileri de AKP’li çıktı. Ensar Vakfı’nda görevli olan bazı isimler de aynı zamanda bu derneğin yönetiminde bulunuyor. TDED yetkilileri, “Maliye Bakanlığı bu fiyatı belirledi” demekle yetindi. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 27 numaralı adreste bulunan 3 katlı bina, Kültür varlığı olarak tescilli ve Maliye Bakanlığı’na tahsis edilmişti. Sözcü’ye bilgi veren emlak uzmanları, binanın bulunduğu bölgede, 150 metrekarelik bir dairenin aylık kirasının dahi 20 ile 35 bin lira arasında değiştiğini vurguladı.

“25 YILLIĞINA KİRALADIK”


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği yetkilileri, 3 katlı binayı 25 yıllığına kiraladıklarını ve aylık 7 bin lira kira ödediklerini doğruladı. Yetkililer, “Bina atıl haldeydi. Restorasyonu kendi cebimizden yaptık. Geçen yıldan beri de kullanmaya başladık. Kira bedelini, Maliye Bakanlığı’nın oluşturduğu komisyon belirledi, kayırma yok” dedi.

TDED’NİN TAMAMINI AKP’LİLER YÖNETİYOR


TDED’in Genel Merkez yönetiminin neredeyse tümü AKP’lilerden oluşuyor. İşte o isimlerden bazıları:

Ekrem Erdem (Başkan): AKP İstanbul Milletvekili. Şevket Cankur (Genel Sekreter): AKP Sarıyer Meclis Üyesi. Seyfullah Şahbaz (Teşkilat): AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu eski Üyesi.  AKP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili. Kamil Çakır (Kurumsal İlişkiler): AKP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi. Ensar Vakfı Küçükçekmece Şube Başkanı.

Habibe İskender Delibaş (Ar-Ge): AKP Kâğıthane Yönetim Kurulu Üyesi. Zekeriya Kaan (Ekonomik İşler): 10 yıl AKP İl Genel Meclis Üyeliği yaptı. Mehmet Genç (Dış İlişkiler): 25. Dönem AKP Milletvekili Adayı. Hüseyin Emin Öztürk (Eğitim-Kültür): 3 dönem AKP İl Genel Meclis üyeliği yaptı. Mustafa Sercan Şen (Gençlik Kolları): AKP’de aktif siyaset yapıyor.