Türkiye’de geçtiğimiz hafta Çırağan Sarayı’nda yapılan lansmanla tamamen Türkçe hizmet vermeye başlayan Netflix, aylık 15.99 ücretle yüzlerce, hatta binlerce dizi, belgesel ve filmi istediğiniz zamanda, istediğiniz yerde, cepte, tablette ya da evde televizyon konforunda izleme fırsatı sunuyor. Vatan Gazetesi'nden Uğur Koçbaş'ın haberine göre 6.8 milyar dolarlık cirosuya sahip olan Netflix'in CEO'su Reed Hastings, İstanbul ziyaretinin ardından  Netflix’in Türkiye’deki hedefleri ve planları konusunda açıklamalar yaptı. İşte Hastings’in Türk Netflix tutkunlarını heyecanlandıracak sözlerinden satırbaşları:

-Netflix ve benzeri internet televizyon ağları zaman içinde geleneksel TV kanallarının yerini alacak. Bu televizyonculuğun evriminin doğal bir sonucu. Aynı sabit telefonların cep telefonları tarafından neredeyse tamamen yok edilmesi gibi İnternet TV de televizyonculukta genel norm haline gelecek. İnsanlar özgürce diledikleri içeriği, diledikleri zaman ve diledikleri cihaz aracılığıyla izlemek istiyor. Netflix de bunu sağlıyor.

İLGİLİ HABERNetflix Artık Türkçe!Netflix Artık Türkçe!

TÜRK DİZİSİ AN MESELESİ


-İnsanların kendilerine kalan zamanlarında bizi tercih etmeleri için daha fazla kişiselleştirme, daha iyi streaming, daha güzel filmler ve dizilerle onları kazanmak istiyoruz. Sadece dijital platformlarla değil, kitap okumak, bilgisayar oyunları oynamak gibi tercihlerle de rekabet halindeyiz.

-Türkiye’de uzun soluklu bir süreç için başlangıç yaptık. Türk halkının Netflix’i seveceğine olan inancımız tam. ABD’de her 3 evden birini Netflix abonesi yapmamız 7 yılımızı almıştı.

-Narcos ve StrangerThings gibi Netflix’e özel dizilerimiz Türkiye’de önemli başarı kazandı ve büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Bu da bizim harika hikayelerimize global bir ilgi olduğunu gösteriyor. Son derece popüler olan ve dünya çapında tanınan Türk dizileri, Türk insanının ne kadar müthiş bir hikaye anlatıcısı olduğunu gösteriyor. Netflix, bu içeriklerin dünyada tanınmasında etkin bir şekilde rol almayı hedefliyor. Türk oyuncularla çekilecek bir Türk Netflix dizisi tabi ki mümkün. Türkiye’de hikaye anlatmakta ustalaşmış birçok yetenekli insan olduğunu biliyoruz. Türkiye’de mükemmel öyküyü bulup dizileştirerek onu dünyaya anlatmak artık Netflix için sadece an meselesi...

İLGİLİ HABERNetflix müjde mi hayal kırıklığı mı?Netflix müjde mi hayal kırıklığı mı?

BÖLÜM BÖLÜM DEĞİL SEZON SEZON DİZİ


Netflix üyeleri, tek bir ücret karşılığında, eleştirmenlerin yüksek beğenisini toplayan Netflix Orijinal dizilerinden ünlü Amerikan ve Avrupa film ve dizilerine; belgesellerden çok çeşitli çocuk programlarına kadar farklı türde içeriklerin keyfini çıkarabiliyor. Yeni Netflix Orijinal dizi ve filmleri, tüm dünya ile aynı anda ve tüm bölümleri aynı gün yayınlanıyor. Netflix üyeleri bu içerikleri istedikleri zaman istedikleri yerde izleyebiliyor. House of Cards, StrangerThings, Narcos, TheGetDown, Marvel’sDaredevil ve JessicaJones gibi tüm dünyada fenomen olan Netflix dizileri; Making a Murderer, Winter on Fire ve Chef’s Table gibi ödüllü belgeseller ve Adam Sandler’ın başrolünde olduğu The Do-Over ve Ridiculous 6 gibi orijinal filmler artık Türkçe dublaj ve altyazı ile Türk izleyicilerini bekliyor.

NETFLIX TÜRKİYE'DE HANGİ DİZİLERİ YAYIMLAYACAK?


Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karadayı, Ezel, Kurt Seyit ve Şura, Diriliş Ertuğrul, Flinta, Kaçak, Gönül, Kış Güneşi Yunus Emre, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Yeter, Kehribar, Eve Dönüş, Gönülçelen, Kertenkele, Huzur Sokağı, Aşk Yeniden, O Hayat Benim, Çifte Saadet, Sen Benimsin, Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi, İnadına Aşk, Adı Mutluluk...