Dolar kurlarındaki artışla birlikte bu yılın ocak-mart döneminde yüzde 13’lük düşüş yaşayan TV pazarı, Euro 2016 ile yeniden çıkışa geçti. Mayıs ayında markaların yeni modellerini piyasaya sunmasıyla birlikte tüketici tarafında hızlı bir harcama dönemi yakaladıklarını kaydeden Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, kupa maçlarının öncesindeki 3 haftalık süreçte geçen yıla göre TV satışlarının yüzde 15 arttığını dile getirdi.

Bülent Gürcan

20 YENİ MODEL PİYASADA


Türkiye Milli Takımı’nın da yer aldığı turnuvayla bağlantılı olarak teknoloji perakendesindeki gelişmeleri değerlendiren Gürcan, mayıs ayında 20 yeni TV modelinin piyasaya girdiğini ve bunların 11’inin sadece Teknosa mağazalarında satışa sunulduğunu kaydetti. Gürcan, 9 yıldır Milli Takım’ın teknoloji sponsoru olduklarını ve spor ile teknolojinin artık iç içe geçtiğine işaret ederek, “Kamplara anlaşmalar çerçevesinde bilgisayar tedariki, oyun odaları ve TV tedariki yapıyoruz. Futbol hâlâ TV satışlarını destekliyor. Piyasada her 10 TV’den 4’ü bizde satılıyor” bilgilerini verdi.

TAKSİDİ TELEFONA BAĞLAYACAK


Mağazalarda geçen yıla göre yüzde 20’lik büyüme rakamlarına ulaştıklarını dile getiren Gürcan, kontratlı cep telefonu satışları ve GSM hizmetleri olan Teknosa Mobil ile buradaki satışları artırdıklarını dile getirdi. Gürcan, Türk Telekom ortaklığı ile hizmet verdikleri Teknosa Mobil’de 80 bin aboneye ulaştıklarını ve yılsonunda bu rakamı 100 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Önümüzdeki günlerde tüm ürünlerini kontratlı satmaya başlayacaklarını dile getiren Gürcan, hattını Teknosa Mobil’e taşıyanların ve yeni abonelerin beyaz eşya alışverişlerini de taksitlendirerek telefon faturasına yansıtacaklarını kaydetti.

Sektör yılı yüzde 12 büyümeyle kapatır


Bülent Gürcan, tüketici teknolojisinde 40 milyar TL’lik pazara ulaşıldığını kaydetti. Gürcan, “Geçen yıl sektör yüzde 16 büyüdü. Bu yıl ki hedef de yüzde 12’lik büyüme. Buradaki gerileme TV satışlarının düşüklüğünden kaynaklanıyor. Geçen yıl yüzde 6 büyüyen TV satışları bu yıl daha düşük olacak. Cep telefonu satışları ve elektrikli süpürge başta olmak üzere küçük ev aletleri ise yüksek satış rakamları ile sektörü sürüklüyor” açıklamasını yaptı.

35 milyon saati oyuna ayırdık


Türkiye’de günde 23 milyon kişinin 35 milyon saat oyun oynadığını kaydeden Bülent Gürcan, Rusya ve Polonya’dan sonra Türkiye’nin dünyada en çok oyun oynanan ülke olduğunu dile getirdi. Teknosa olarak ocak ve şubat döneminde akıllı saat satışlarının yüzde 450 arttığını kaydeden Gürcan, Teknosa’da ise geçen yıla göre 5.5 kat daha fazla satış yapıldığını anlattı. Burada sağlıklı yaşam olgusu ile spor takibinin öne çıktığını belirten Gürcan, bu alana daha fazla yatırım yaptıklarını kaydetti.